Kelet-Jeruzsálembe érve levették az izraeli zászlót Biden-konvojáról

Annak ellenére, hogy a zsidó állam többi részén is lobogott az izraeli zászló, az amerikai elnök látogatásának utolsó szakaszán feltűnően hiányzott – írja a JNS.

Mielőtt csütörtökön egy kelet-jeruzsálemi kórházat látogatott volna meg háromnapos izraeli útja részeként, Joe Biden amerikai elnök autókonvojáról eltűntették az izraeli zászlót.

Annak ellenére, hogy a páncélozott elnöki autón a zsidó állam többi részén is lobogott az izraeli zászló, a látogatás utolsó szakaszán feltűnően hiányzott a zászló,

csupán egy amerikai zászló lobogott a szélben.

Amikor a konvoj Betlehembe utazott, hogy az elnök találkozzon a Palesztin Hatóság vezetőjével, Mahmúd Abbásszal, az autón amerikai és a palesztin zászló lobogott.

A Biden-kormányzat elutasította az izraeli tisztviselők kérését is, hogy az elnököt elkísérjék az Augusta Victoria palesztin kórházba.

Egy magas rangú izraeli tisztviselő akkor azt mondta, hogy a kérés izraeli szuverenitásáról szólt.

A kórházban Biden 100 millió dolláros támogatást jelentett be az izraeli fővárosban működő palesztin egészségügyi projektek számára.

Betlehemben Biden megerősítette az Egyesült Államok elkötelezettségét a kétállami megoldás mellett „az 1967-es vonalak mentén, az izraeliek és a palesztinok által kölcsönösen elfogadott területcserékkel”.

Biden: Amíg van USA, Izrael soha nem lesz egyedül

Az izraeli elnök tüntette ki Joe Bident.