Digitális öntözőrendszerrel veszi fel a harcot a vízpazarlással szemben Izrael

Az izraeli mezőgazdasági minisztérium elindította az öntözési mutatók kiszámítására szolgáló intelligens rendszert, amely pontosságot és hatékonyságot biztosít a szőlőtermelők számára.

A mezőgazdasági ágazat és az új technikák fejlesztése érdekében az izraeli mezőgazdasági minisztérium olyan digitális öntözőrendszert hoz forgalomba, amely pontos adatokat biztosít a borászoknak a kiváló minőségű szőlőtermesztéshez.

Ez a rendszer a legpontosabb időjárási információk alapján mondja meg a gazdáknak, hogy mennyi vizet kell használniuk,

ezzel a termelőknek felesleges költségeket takarít meg, miközben megelőzi a termés károsodását is.

Egy egyszerű webes felület lehetővé teszi a bortermelők és az amatőr szőlőtermelők számára, hogy a minisztérium saját időjárási állomásainak adatait használják.

A rendszer WhatsApp-értesítéseket küld a szőlősgazdáknak, és közvetlenül csatlakozik az öntözőrendszerekhez, hogy a pontos vízmennyiséget irányozza elő.

Így teszi Izrael virágzóvá a sivatagokat

A modern izraeli mezőgazdaság fejlődése szorosan kapcsolódik a cionista mozgalomhoz és a 19. század végi zsidó bevándorláshoz.

A megadott adatoktól és a rendszerben naponta frissített adatoktól függően a rendszer kiszámítja a termelő számára a legjobb eredmény eléréséhez szükséges pontos mennyiséget.

A rendszer a termelő számára összegyűjti az öntözési célú vízfelhasználási adatokat is, így a termelő minden egyes szakaszban tudja, hogy a beállított időkeretnek megfelelően mennyit kell öntöznie.

Oded Forer mezőgazdasági miniszter hangsúlyozta:

„Az innovációba, fejlesztésbe és kutatásba való befektetés a jövőnkbe való befektetés.

A tudásban és technológiában gazdag, precíz mezőgazdaság a végső megoldás az éghajlati válságra és az élelmezésbiztonság nemzeti szintű előmozdítására. Ezen keresztül megőrizhetjük, sőt javíthatjuk a helyi mezőgazdaság képességeit, ellenálló képességet termelhetünk az időjárási kihívásokkal szemben, és fenntartható izraeli mezőgazdaságot hozhatunk létre minimális környezeti károkozással”

– mondta.

Szüretelő drónokat fejlesztett egy izraeli startup

Az öntözés után a beporzásban és a szüretelésben is világelső az izraeli technológia.