Ötéves kisfia előtt vertek meg egy haszid férfit Brooklynban

Egy haszid férfit megvert három férfi Brooklynban egy parkolási vita után. Az áldozat ötéves fia az autóban volt, amikor apját megtámadták – számolt be a Jerusalem Post. 

Brutálisan megvert egy haszid férfit egy háromfős csoport szerdán Brooklyn Crown Heights negyedében.

Az áldozat, akit Crown Heights közösségi aktivistájaként azonosítottak, Yosef Hershkop, állítólag szóváltásba keveredett az elkövetőkkel, miután nekiment az autójuknak, miközben megpróbált parkolni a Montgomery Streeten – írja a COLlIive.

A három férfi követte Hershkopot, aki egy másik parkolóhelyet keresett, és végül utolérték. Hershkop először beszélt a férfiakkal, akik pénzt követeltek a járművükben keletkezett kárért. Erőszakra került sor, miután Hershkop javasolta, hogy tegyenek feljelentést a rendőrségen – számolt be a Hamodia.

Yaacov Behrman on Twitter: „Three thugs just brutally assaulted Crown Heights leader @yossy770 They beat him in front of his 5YO child. Video credit: @ShomrimCH pic.twitter.com/dKvJg2YgsC / Twitter”

Three thugs just brutally assaulted Crown Heights leader @yossy770 They beat him in front of his 5YO child. Video credit: @ShomrimCH pic.twitter.com/dKvJg2YgsC

Ahogy a videón látható, a három férfi többször megütötte Hershkopot, miközben ő az autójában ült, mielőtt egy másik férfi átment az utcán, és úgy tűnt, hogy enyhíti a helyzetet.

Egy önkéntes járőr, aki nem sokkal a verés után kapcsolatba lépett az áldozattal, azt mondta a Hamodiának, hogy Hershkop arca „fel volt törve”, és hogy sokkos állapotban volt, nem tudott összefüggően beszélni. Az áldozat 5 éves fia a COLlive szerint az autóban volt a támadás alatt.

Ahogy a videón látható, a három férfi többször megütötte Hershkopot, miközben ő az autójában ült, mielőtt egy másik férfi átment az utcán, és úgy tűnt, hogy enyhíti a helyzetet. Egy önkéntes járőr, aki nem sokkal a verés után kapcsolatba lépett az áldozattal, azt mondta a Hamodiának, hogy Hershkop arca „fel volt törve”, és hogy sokkos állapotban volt, nem tudott összefüggően beszélni. Az áldozat 5 éves fia a COLlive szerint az autóban volt a támadás alatt.

A Hatzalah az eset után az áldozatot a Maimonides kórházba szállította. Hershkopot szerda este kiengedték a kórházból, és jelenleg otthon van.

Ez az incidens korántsem az első eset volt, hogy hászid zsidókat bántalmaztak Crown Heightsban – egy olyan környéken, amelyet túlnyomórészt chábád hászidok és afroamerikaiak laknak, és ahol a faji feszültségek története ismert.

Januárban egy 21 éves jesiva diákot véletlenszerűen arcon ütött egy fiatal fekete férfi. Hasonló eset történt májusban is, amikor egy másik elkövető fizikailag bántalmazott egy rabbit, és azt mondta: „a náciknak kellett volna megölniük titeket, zsidókat”.

Az Egyesült Államokban az antiszemita gyűlölet-bűncselekmények száma 2015 óta csaknem megháromszorozódott, és a zsidókkal szembeni ellenséges megnyilvánulások nagy része az interneten terjed. Mindazonáltal az erőszakos bűncselekmények továbbra is komoly problémát jelentenek.

Többet kellene tenni az antiszemitizmus ellen Amerikában

Csaknem száz amerikai képviselő szorgalmazza a Biden-kormánynál, hogy tegyen határozottabb intézkedéseket.