Bill Gates 20 milliárd dollárt ajánl fel a világ problémáinak megoldására

Bill Gates ígéretet tett arra, hogy 20 milliárd dollárt adományoz jótékonysági alapítványának, hogy az növelhesse éves kiadásait, és segíthessen a világ „nagy problémáinak” megoldásában és a „szenvedés csökkentésében” – írja a Daily Mail. 

A világméretű nehézségek, köztük a világjárvány, az ukrajnai háború és az éghajlatváltozás pusztító hatása miatt Gates azt mondta, hogy az adományt azért teszi, hogy „segítsen a sürgős globális szükségletek kielégítésében”.

Gates, aki 2000-ben hozta létre a Gates Alapítványt volt feleségével, Melindával, azt mondta, hogy „gyakorlatilag teljes vagyonát” az alapítványnak kívánja adni – ez a lépés, mint mondta, le fogja őt venni a világ leggazdagabb embereinek listájáról.

„Kötelességem, hogy a forrásaimat olyan módon juttassam vissza a társadalomnak, amely a legnagyobb hatással van a szenvedés csökkentésére és az életek javítására”

– mondta Gates. „És remélem, hogy a nagy vagyonnal és kiváltságokkal rendelkező emberek is felemelik a szavukat ebben a pillanatban.

A 20 milliárd dolláros adomány, valamint Warren Buffett, a Berkshire Hathaway igazgatótanácsának régi tagja és vezérigazgatója, Warren Buffett múlt havi 3,1 milliárd dolláros adománya együtt a Bill és Melinda Gates Alapítvány alapítványi tőkéjét mintegy 70 milliárd dollárra emelik, amivel a világ egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb alapítványa.

A Gates Alapítvány azt tervezi, hogy éves költségvetését a járvány előtti szinthez képest 50 százalékkal, mintegy 9 milliárd dollárra emeli 2026-ig.

Az alapítvány azt reméli, hogy a megnövelt kiadások javítják az oktatást, csökkentik a szegénységet, és visszaállítják a megelőzhető betegségek felszámolása és a nemek közötti egyenlőség elérése felé tett globális előrelépést, amely az elmúlt években megállt.

UnHerd: Riasztó tervekkel írta tele könyvét Bill Gates

A lap szerzője szerint a multi milliárdos egy disztópikus világ felépítésére vágyik.