A július 4-ei lövöldözőnek antiszemita és rasszista posztjai voltak

A július 4-i tömeges lövöldözésben hét embert megölő férfi rasszista és antiszemita anyagokat tett közzé az interneten. A rendőrség elmondása szerint egyelőre nem állapították meg mi volt a motiváció. 

Az a férfi, aki hét embert ölt meg a függetlenség napi felvonuláson Chicago egyik külvárosában, a jelentések szerint rasszista és antiszemita anyagokat tett közzé az interneten – számolt be a Business Insider.

A 21 éves Highland Park-i feltételezett lövöldözőt hétrendbeli, első fokú gyilkossággal vádolják, amelyek mindegyike feltételes szabadlábra helyezés nélküli életfogytiglani börtönbüntetést von maga után.

A férfi női ruhába öltözve, több mint 30 embert megsebesített egy félautomata puskával.

A férfi számos bejegyzést írt a Documenting Reality nevű oldalra – írja a The Times.

A lap részletezi, hogy a lövöldöző 10 nappal a támadás előtt írt bejegyzéseiben a zsidókat „tűzgátló anyagnak” nevezte, és azt is írta: „Azt mondom, hogy szabaduljunk meg a feketéktől együttesen”.

A fiatalember azt is kijelentette, hogy szerinte az ázsiai embereket „el kellene gázosítani és meg kellene mosni”.

Korábban, június 25-én a következőket posztolta: „A matek mind el van cseszve. A 6 millió zsidó logisztikájának nincs értelme, de én csak retardált vagyok”

– számolt be a New York Post.

Highland Parkban jelentős zsidó közösség él. A tömeges lövöldözésben megöltek közül hárman zsidók voltak – írta a The Jewish Chronicle.

A hét megölt ember között volt Jacki Sundheim, egy zsidó zsinagógai dolgozó. A 88 éves Stephen Strauss szintén a támadásban halt meg.

Aiden McCarthy, az árván maradt kisgyermek, miután mindkét szülője meghalt a támadásban, a 37 éves Kevin McCarthy és a 35 éves orosz zsidó Irina McCarthy fia volt.

Néhány héttel a Highland Park-i lövöldözés előtt a Chicagótól északra fekvő közösséget antiszemita szórólapokkal szórták tele.

A város polgármestere, Nancy Rotering április 28-án közleményben tudatta, hogy „több lakos is jelezte, hogy a keleti Highland Parkot visszataszító antiszemita gyűlöletbeszéddel szemetelik, méghozzá éppen a Jom Ha’Shoah (Holokauszt Emléknapja) napján”.

„Az elmúlt években elég sok antiszemita incidens történt Highland Parkban. Ez akár az életmódunk elleni támadás is lehetett volna” – mondta Cindy Isaacson a tömeges lövöldözésről a The Times szerint.

A rendőrség azonban egyelőre nem erősítette meg a lövöldözés indítékát, Chris Covelli, a Lake County Major Crimes Task Force szóvivője pedig azt mondta: „Jelenleg nincs olyan információnk, amely arra utalna, hogy rasszista indíttatású, vagy vallási motivált volt”.

Korábban a helyi Chábád közösség beszámolt róla, hogy a férfi egyszer bement a zsinagógájukba, ahonnan gyanús viselkedése miatt kitessékelték.

Kétéves kisfiú maradt árván a chicago-i mészárlás után

A kisgyermek sértetlenül túlélte a mészárlást, de elképzelhetetlen helyzetben maradt; a szülei nélkül kell felnőnie.