Ámokfutó lövöldözött Chicagóban, halottak

Legalább hat ember vesztette életét Chicago Highland Park nevű elővárosában az amerikai függetlenség napja alkalmából hétfőn megtartott felvonuláson történt lövöldözésben, és tizenhat sérültet kellett kórházba szállítani – közölte a városvezetés a honlapján.

A tájékoztatás szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a városrészbe, és lezárta a központi részét.

A helyi sajtó úgy tudja: a feltételezett elkövető szökésben van. Lake megye sheriffje a Twitteren felszólította az embereket, hogy kerüljék el Highland Parkot.

A Chicago Sun-Times című helyi lap úgy tudja, hogy a lövések nagyjából tíz perccel a felvonulás kezdetét követően dördültek el. A helyi hírtévékben megjelent képsorokon pánikba esett embereket lehetett látni, amint sikoltozva menekülnek a helyszínről, vagy próbálnak fedezéket találni.

A WGN tévé szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy az elkövető valószínűleg egy üzlet tetejéről nyitott tüzet a tömegre.

Az alábbi videó a helyszínen készült. Figyelem, a háttérben hallatszik a lövöldözés.

Alex Salvi on Twitter: „There are reportedly multiple fatalities following a shooting at an Independence Day parade in Highland Park, Illinois.Warning: Gunshots heard in below video.pic.twitter.com/F0BrsEXIS8 / Twitter”

There are reportedly multiple fatalities following a shooting at an Independence Day parade in Highland Park, Illinois.Warning: Gunshots heard in below video.pic.twitter.com/F0BrsEXIS8

Több zsidó ember is a halálos tömeges lövöldözés áldozatai között van – közölte az izraeli külügyminisztérium.

Jinam Cohen izraeli főkonzul közlése szerint kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal és az illinois-i zsidó közösséggel is – közölte a minisztérium.

Az amerikaiak többsége nem akarja, hogy Biden vagy Trump induljon 2024-ben

Új felmérést végzett a Harvard Center for American Political Studies és a Harris közvélemény-kutató intézet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.