Elhunyt a Chábád-orvos, aki kísérleti kezelést talált ki a Covid-19 ellen

Dr. Vladimir Zev Zelenko ortodox zsidó, a lubavicsi mozgalom tagja csütörtökön, 49 éves korában elhunyt rákban. Zelenko azután vált ismertté, hogy a COVID-19 kísérleti ambuláns kezelésének részeként bevezette a hidroxiklorokvin, cink-szulfát és azitromicin három gyógyszeres kombinációját, amelyet Zelenko protokoll néven népszerűsített.

Vladimir Zelenko 1973-ban született Kijevben. Családja hároméves korában az Egyesült Államokba költözött, és a New York-i Brooklyn Sheepshead Bay negyedében telepedett le. A New York-i Állami Egyetemen, Buffalóban szerzett orvosi diplomát 2000-ben, majd családorvosi szakvizsgát tett.

2020. március 21-én Zelenko egy Donald Trump elnöknek címzett videót tett közzé a YouTube-on és a Facebookon, amelyben azt állította, hogy sikeresen tesztelte a COVID-19 elleni kísérleti kezelést több száz, koronavírusszerű tünetekkel küzdő betegen.

A kezelést három gyógyszer kombinációjaként írta le, amely a malária elleni hidroxiklorokinból, az azitromicin nevű antibiotikumból és cink-szulfátból áll, nyolc nappal később pedig egy Trumpnak címzett nyílt levelet tett közzé hasonló állításokkal.

2020 júliusában, egy hónappal azután, hogy az FDA visszavonta a hidroxiklorokvin sürgősségi felhasználási engedélyét a COVID-19 esetében, Zelenko társszerzőként egy retrospektív tanulmányt írt 141 COVID-19 járóbetegről, akiknek cink, hidroxiklorokvin és azitromicin kombinációját írták fel. Zelenko tanulmányában összehasonlította a kezelt betegek kimenetelét a New York állambeli közösségében élő, nem kezelt betegek kimenetelével, akiknél állítólag 15,4%-os volt a kórházi kezelések aránya.

Tanulmánya alapján Zelenko azt állította, hogy kombinált terápiája „ötször kevesebb kórházi kezelést és halálesetet eredményezett”.

2020 decemberében a Twitter felfüggesztette Zelenko fiókját, mert megsértette a platform manipulálása és a spam elleni szabályokat. 2021-ben Zelenko elkezdte árulni a Z-Stack nevű étrend-kiegészítőt, amely cinket és több vitamint tartalmazott.

2022 januárjában Zelenko azt állította, hogy a gyermekek nagyobb valószínűséggel halnak meg a COVID-19 oltóanyagtól, mint a COVID-19-től.

Zelenko kétszer volt házas és nyolc gyermek édesapja.

Miért nem foglalkozik már senki a Covid eredetével?

22 millió ember halt meg a járványban a világ vezetői mégsem akarják kikutatni az igazságot.