Michael Shellenberger: A német kormány őrülten viselkedik energia-ügyben

A környezetvédő és bestseller író a G7 csúcstalálkozó kapcsán kifakadt arra, hogy a nyugati vezetők energiaválságba sodorják Európát. 

Joe Biden amerikai elnök szombaton megérkezett Németországba a G7 csúcstalálkozóra.

„Németország súlyos földgázválságban van, amely fenyegeti Európa biztonságát, felhajtja az inflációt és globális recesszióval fenyeget, és az energia mégsem szerepel a 4 legfontosabb prioritás között, amelyekről Biden azt mondta, hogy a német kormánnyal fog tárgyalni. A Nyugat vezetés nélkül maradt” – írta Shellenberger Twitter-folyamában.

Már 4 hónapja nyilvánvaló, hogy a Nyugatnak a nemzetbiztonság érdekében sürgősen több energiát kell termelnie belföldön.

– írta az amerikai szakember.

Biden látogatásra visszatérve Shellenberger értetlenségét fejezte ki, hogy miért került a klímaváltozás a napirendre a G7-ek tárgyalásán:

„Ha a „klíma” bármi mást jelent, mint hogy NÉMETORSZÁG ÚJRAINDÍTJA AZ ÁTKOZOTT ATOMERŐMŰVEKET, akkor Biden útja egy hatalmas szégyen.”

Miközben a Nyugat a „zöld ideológiának hódolt”, függővé vált az orosz energiától

„Miközben mi betiltottuk a műanyag szívószálakat, Putyinék olajat fúrtak és megduplázták a nukleáris energiatermelést” – írja Michael Shellenberger, amerikai környezetvédő.

Shellenberger szerint Biden megújulóenergia-programja most az Egyesült Államok, Európa és az egész nyugati szövetség biztonságát fenyegeti:

„Márciusban Biden azt mondta, hogy a szankcióink „szétzúzzák az orosz gazdaságot” és hogy „a rubel rommá vált”. Az igazság az, hogy az orosz olajbevételek rekordot értek el & a rubel a múlt héten 7 éves csúcsot ért el a dollárral szemben. Biden mégis elutasítja az olaj- és gázkitermelés bővítését.

Ahelyett, hogy bővítené a hazai olaj- és gázkitermelést, és követelné, hogy Németország ne állítsa le atomerőműveit, Biden a németekkel az „éghajlatról” fog beszélni, ami a kínai napelemek vásárlását jelenti, a szaúdiakkal pedig a több olaj kitermeléséről”

– forrongott a környezetvédő.

„Már 4 hónapja nyilvánvaló, hogy a Nyugatnak a nemzetbiztonság érdekében sürgősen több energiát kell termelnie belföldön” – írja Shellenberger hozzátéve, hogy Amerikában akadályozzák a olajtermelést, a németek pedig leállítják az atomreaktoraikat.

„Olyan gazdagok és energiabiztosak voltunk, és a megújuló energiaforrások olyan kis hányadát tették ki az energiaellátásnak, hogy a nyugati emberek elfelejtették, hogy a megújuló energiaforrások nem képesek ellátni a modern civilizációt. De az ellentmondások egyre csak halmozódtak, és most válságban vagyunk”

– írta Shellenberger.

„Az, hogy a Nyugat arra összpontosított, hogy „puha energiával”, megújuló energiaforrásokkal meggyógyítsák a Földet, és eltávolodott a földgáztól és az atomenergiától, lehetővé tette Putyin számára, hogy fojtogató befolyást szerezzen Európa energiaellátása felett. Most mindannyian megfizetjük az árát” – zárta sorait a környezetvédő.

„Ellene kell állnunk az apokaliptikus környezetvédő vallásnak”– Michael Shellenberger a Neokohnnak

Az Apokalipszis Soha című könyv szerzője beszélt a Neokohnnak arról, hogy miért tekinti a klímaaktivizmust vallásnak, és miért nem érdemes könnyet ejteni, ha a brazil farmerek kivágják az amazonasi esőerdőket. Interjú.