„ÖN üljön le”: Így emlékeztetik Bident, hogy hogyan kell viselkednie

Biden elnök csütörtökön véletlenül felemelt egy komikusan részletes „puskát”, amelyet a stábja készített, és amely arra utasította a szabad világ bakira hajlamos vezetőjét, hogy „foglaljon helyet”, és korlátozza felszólalását „2 percre”.  

Biden elnök csütörtökön véletlenül felemelt egy komikusan részletes puskát, amelyet a stábja készített, és amely arra utasította a szabad világ bakira hajlamos vezetőjét, hogy „foglaljon helyet”, és korlátozza felszólalását „2 percre” – írja a New York Post.

Egy fotós lefényképezte a dokumentumot, amikor Biden hátrafelé tartotta azt a szélenergia-ipari vezetőkkel tartott megbeszélésen, amelyen azután vett részt, hogy kihagyta a kormányának az olajtársaságokkal a rekord benzinárak elleni küzdelemről tartott reggeli megbeszélését.

A Biden számára készített utasításon olvasható, hogy azt írják Bidennek, hogy „lépjen be a Roosevelt terembe és köszönjön a résztvevőknek”. Ezután a papír szerint „foglaljon helyet”.

A gépelt feljegyzés szerint a riporterek megérkezése után „ÖN rövid megjegyzéseket tesz (2 perc)”.

Prison Mitch on Twitter: „I don’t know what’s worse, the glazed look or the fact they have to capitalize/bold YOU and YOUR so he doesn’t screw up. pic.twitter.com/y6JPHNiYKa / Twitter”

I don’t know what’s worse, the glazed look or the fact they have to capitalize/bold YOU and YOUR so he doesn’t screw up. pic.twitter.com/y6JPHNiYKa

Amikor a riporterek távoznak, „ÖN kérdést tesz fel Liz Shulernek, az AFL-CIO elnökének”, majd „ÖN megköszöni a résztvevőknek” és „ÖN távozik”.

Biden számára már korábban is kínos volt, hogy a személyzet jegyzeteket használ a rendezvényeken, például tavaly júliusban, amikor egy segédje azt firkantotta rá a papírjára: „Uram, valami van az állán”. Biden ezt a cetlit is úgy tartotta, hogy az újságírók és fotósok felé nézzen.

Biden a hírek szerint dühös volt a munkatársakra, akik megpróbálják ellenőrizni, hogy mit mond, olyannyira, hogy még a váratlan nyilvános kijelentéseinek is ellentmondtak anélkül, hogy megkérdezték volna tőle.

Biden állítólag emlékeztette a személyzetet, hogy ő az elnök, miután azt mondták, hogy nem gondolta komolyan, amit márciusban mondott, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök hatalomból való eltávolítására szólított fel Oroszország ukrajnai inváziója miatt.

A republikánusok gyakran vádolják a 79 éves elnököt azzal, hogy szellemi hanyatlásban van. Donald Trump volt elnök a 2020-as választások előtt azt állította, hogy Biden kognitívan „lelőtték”.

Milyen tervei lehetnek Joe Bidennek Izraellel?

Hiába támogatja Biden Izraelt, Amerika Iránnal kapcsolatos politikája árnyékot vet az izraeli-amerikai szövetségre.