Az amerikai nagykövet-jelölt aggódik a magyarországi orosz befolyás miatt

Szenátusi meghallgatása során elmondott beszédében David Pressman aggodalmát fejezte ki a magyar demokrácia állapota iránt.

„Magyarország régi barát, szövetséges és partner, amely jelentős mértékben hozzájárul a közös olyan biztonsági célkitűzésekhez, mint a terrorizmus, a nemzetközi bűnözés és a fegyverek elterjedése elleni küzdelem” – mondta David Pressman.

„NATO-szövetségesként Magyarország támogatja a NATO keleti szárnyának védelmére irányuló erőfeszítéseket ebben a kritikus helyzetben. és partnerünk a világ minden táján jelentkező kihívások kezelésében, többek között a NATO-ban. Afganisztánban, Irakban és a Balkánon.

Magyarország több száz amerikai vállalatnak is otthont ad, és nemzeteink polgárai gazdag és növekvő kulturális, oktatási és tudományos együttműködésben vesznek részt. csereprogramokban.

Magyarország NATO-szövetségesként és az Európai Unió tagjaként egyaránt csatlakozott a világhoz a elítélte Putyin indokolatlan és brutális ukrajnai háborúját, és végül támogatta az európai Unió erőfeszítéseit, hogy súlyos költségeket rójanak ki Putyinra” – jelentette ki a jelölt.

„Oroszország és Kína nyilvánvaló befolyása Magyarországra – és a kormányra – azonban komoly aggodalomra ad okot”

– állította Pressman.

„A magyarországi demokráciát fenyegető veszélyek valósak, és megérdemlik határozott figyelmünket” – mondta Pressman és elmondta, hogy aggasztóak a tendenciák Magyarországon az emberi jogok, a médiaszabadság és a jogállamiság területén.

A hvg.hu beszámolt a jelölt meghallgatása során felszólaló szenátorok megjegyzéseiről és kérdéseiről Pressmanhez.

Ben Cardin demokrata szenátor elmondta, hogy szerinte az amerikai nagykövetség Magyarországon az emberi jogok védelmezőinek menedéke lesz.

Cardin hozzátette, hogy Magyarország NATO és EU-tagállamként is kihívást jelent, de kijelentette, hogy Pressman tökéletes jelölt arra, hogy szembenézzen ezekkel a kihívásokkal.

„Reméljük, hogy a magyar-amerikai kapcsolatok nem a sértegetésekről fognak szólni”

Takács Szabolcs, Magyarország washingtoni nagykövete arról, milyen volt Biden beiktatása, milyen kapcsolatra számítanak az új kormánnyal és mit mond Soros Györgyről az amerikaiaknak.