Iszlamisták támadtak egy jógafesztiválra a Maldív-szigeteken — videó

Iszlám szélsőségesek támadtak kedden egy jógafesztivál résztvevőire a Maldív-szigeteken, a helyi rendőrség az ügyben letartóztatott hat embert – jelentette az AP hírügynökség.

Az indiai-óceáni szigetországban a nemzetközi jóganap alkalmából a kormány szervezett fesztivált a fővárosban lévő futballstadionban. Az eseményen mások között az indiai és a brit nagykövet is részt vett. A stadionba zászlókat lengető, transzparenseket feltartó iszlám szélsőségesek hatoltak be, miközben azt kiabálták, hogy „Allah Akbar!”. Transzparenseikre azt írták, hogy

a jógázás ellentétes az iszlám egyistenhittel, mert közben meg kell hajolni a Nap előtt.

Islamists attack India-backed Yoga event in Maldives; Six arrested, probe ordered

Islamic extremists stormed an India-backed public yoga session in the Maldives on Tuesday, with police in the South Asian tourist paradise firing tear gas to…

A rendőrség közlése szerint a támadók erőszakos behatolásukkal félelmet keltettek a résztvevőkben, sőt, megpróbálták megtámadni őket, valamint anyagi kárt okoztak. Az incidenst sürgős esetként kezelik – tették hozzá.

A luxus-turistaparadicsomnak számító Maldív-szigetek félmilliós lakossága szunnita muszlim vallású, amelyben más vallás hirdetése vagy gyakorlása, illetve a szekularizmus tilos.

A vallási fanatizmus az utóbbi években folyamatosan erősödött az országban az AP megállapítása szerint.

Indiában őrizetbe vették a kormánypárt egyik tagját, mert becsmérelte Mohamedet

Harsit Szrivasztava kijelentései miatt erőszakos tüntetések is kezdődtek Kanpurban.