„Készüljünk fel, hogy legyőzzük Oroszországot a harmadik világháborúban”

Nagy-Britannia legfőbb hadseregtábornoka azt mondta csapatainak, hogy készüljenek fel Putyin seregeinek legyőzésére egy európai szárazföldi háborúban – írja a Daily Mail.

Sir Patrick Sanders tábornok, aki a héten vette át a brit hadsereg főparancsnokságát, figyelmeztette a katonákat, hogy

„mi vagyunk az a generáció, amelynek fel kell készítenie a hadsereget arra, hogy ismét Európában harcoljon, mivel Oroszország ukrajnai inváziója megingatja a globális stabilitást”

A brit csapatoknak címzett üzenetében a következőket írta Sanders:

„1941 óta én vagyok az első vezérkari főnök, aki egy kontinentális hatalom részvételével zajló európai szárazföldi háború árnyékában veszi át a hadsereg parancsnokságát. Az Oroszországból érkező tartós fenyegetés mértéke azt mutatja, hogy a bizonytalanság új korszakába léptünk”

– írta a főparancsnok.

„Egyedüli kötelességem, hogy hadseregünket a lehető leghalálosabbá és leghatékonyabbá tegyem. Az idő most jött el, és a lehetőséget meg kell ragadnunk”

– folytatta.

Mindez akkor történik, amikor Putyin a NATO-országokat fenyegeti, és a héten gúnyolódott az egykori szovjet államokkal Európában, kijelentve, hogy azok a történelmi Oroszország részei.

A mediterrán és a kontinentális Európa esete Ukrajnával

A Kontinentális Európa egy demográfiai visszapillantó tükör. Ugyanakkor az emberiség demográfiai jövője ott fortyog a Földközi-tengeren túl. Robert C. Castel jegyzete.