Aranyeső: egy 16 éves izraeli tornász nyerte az Európa-bajnokságot

Az izraeli csapat a csoportversenyben is aranyérmet szerzett, legyőzve Olaszországot és Azerbajdzsánt – számolt be róla a The Jerusalem Post.

Daria Atmanov tornász aranyérmet nyert a Tel-Avivban rendezett tornász Európa-bajnokságon.

A 16 éves Atmanov Linoy Ashram nyomdokaiba lépett, aki ugyanezt a teljesítményt a 2020-as kijevi Európa-bajnokságon érte el. Ashramhoz hasonlóan Atmanov edzője is Ayelet Sussman.

„A verseny alatt nem gondoltam az éremszerzésre, csak arra, hogy a legjobbamat nyújtsam, nagyon élveztem az itteni szereplést”

– nyilatkozta izgatottan Atmanov.

Franckalbert on Twitter: „Israel : 🥇! Israeli gymnast Daria Atmanov won first place in the European Championships 🏆Music : Voilà – Barbara Pravi pic.twitter.com/6OpqZlMrgd / Twitter”

Israel : 🥇! Israeli gymnast Daria Atmanov won first place in the European Championships 🏆Music : Voilà – Barbara Pravi pic.twitter.com/6OpqZlMrgd

„Nagyon örülünk ennek az eredménynek, de mindent lépésről lépésre fogunk csinálni. Daria nagyon mozgékony, a teljesítménye magas színvonalú, gyönyörű”

– mondta Sussman edző.

Ashram, Atmanov edzői stábjának tagja elmondta: „Nagyon izgatott vagyok Daria miatt. Mindenkinek megmutatta a képességeit”.

Izrael első női olimpiai aranyérmese hivatalosan is bejelentette visszavonulását

Ashram könnyes szemmel nyilatkozott a visszavonulásáról.