Tel Avivban érzik magukat az egyik legjobban a technológiai cégek

„Izraelben egy főre vetítve több startup van, mint bármely más országban a világon, köszönhetően a szoros vállalkozói közösségnek, a lenyűgöző kutatás-fejlesztés képességeknek, a képzett lakosságnak és az erős kormányzati támogatásnak” – jegyezte meg a Startup Genome, melyet az Israel Hayom idéz.

Tel Aviv startupjainak értéke 120 milliárd dollár, és 2021-ben rekordot jelentő 20 milliárd dollár befektetést gyűjtöttek be, ami az ország összes bevételének 63%-át teszi ki.

Emellett a városban 30 ún. unikornis, azaz 1 milliárd dollárnál nagyobb értékű, magántulajdonban lévő cég volt, és 20 olyan, amely tőzsdére ment, és 4 milliárd dollárt gyűjtött.

A kutatócég szerint 2021-ben a kiberbiztonsági cégek 8,8 milliárd dollárnyi befeketetést gyűjtöttek, ami háromszorosa az előző évi összegnek.

A startupok Tel-Avivba költözésének további okai között szerepelnek az adókedvezmények és a levonások az olyan egyéni befektetők számára, akik a vállalat kezdeti szakaszában kutatás-fejlesztésbe fektetnek be. Az izraeli gazdasági minisztérium emellett bértámogatásokat is kínál bizonyos csoportok, például diákok és kisebbségek számára.

Hamarosan leszállítja egy izraeli startup az első, repülő autókból álló flottát

Az AIR ONE egy kétüléses elektromos légi taxi, amelynek hatótávolsága 177 kilométer egy feltöltéssel és 250 km/h végsebességgel.