Nemcsak a gyereknemzés, az örömszerzés is a szexualitás része

Mit jelent egy vallásos zsidónak a szex? Melyek a legnagyobb tévhitek a szexualitás és a hívő zsidóság kapcsán? Tették fel a kérdéseket Köves Slomónak, az EMIH Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbijának az Axióma munkatársai. A beszélgetés a most indult ‘Szex és vallás’ sorozat része — számol be a zsido.com.

Vajon miért tabutéma a szexualitás? Megengedett egy hithű zsidónak az orális szex, vagy az önkielégítés? Melyek a szexualitással kapcsolatos legnagyobb tévhitek? A kisfilmekből többek között ilyen kérdésekre is választ kaphat gyakorló hívőktől, vallási vezetőktől.

„A Talmud azt mondja, hogy házasságon belül tulajdonképpen a szexualitásnak minden formája megengedett akkor, ha ez nem jár magvesztéssel. Ugyanakkor a talmudi bölcsek adnak bizonyos ajánlásokat arra, hogy mi az, ami mégsem kifejezetten ajánlott.”

— hallható Köves rabbi egyik válasza. „Az önkielégítést a zsidó vallás tiltja, a Biblia is beszél az önkielégítésről, sőt, már maga a kifejezés amit az önkielégítésre a magyar nyelv is használ az onanizálás bibliai eredetű, hiszen Onan az egyik olyan szereplője, Tamar és Júda történetének, aki együtt van ugyan feleségével Támárral, de a magját elveszejti azért, hogy Támár ne essen teherbe” – teszi hozzá.

A beszélgetésben szó esik még arról is, hogy miért nincs cölibátus a zsidóságban, de a pornográfia és homoszexualitás is górcső alá kerül, továbbá még egy érdekes témát feszegetnek: reformra szorulnak-e a vallások?

A beszélgetést ide kattintva tekintheti meg!

Új Tóra érkezett a Zsilipbe

A tóraadás ünnepén rögtön használatba is vették a közösség tagjainak adományaiból vásárolt tekercset