Izrael lesz 2050-re a „legsűrűbben lakott nyugati ország”

Alon Tal környezetvédelmi aktivista és parlamenti képviselő hétfőn az izraeli parlamentben mutatta be a „Zafuf: A Népesség, Környezet és Társadalom Fóruma” nevű környezetvédelmi csoport által készített kutatás eredményeit, amelyek szerint 2050-re az ország lakossága meghaladhatja a 17,5 milliót, szemben a jelenlegi több mint 9 millióval.

„Izrael lesz a legsűrűbben lakott nyugati ország, ahol egy négyzetkilométerre több mint 800 ember jut majd”

– mondta Tal.

„A zöldterület elképesztő ütemben, évente 24 négyzetkilométerrel csökken, és a népesség növekedésével ez az ütem felgyorsul” – figyelmeztetett Tal.

„Mindannyiunknak meg kell értenünk, hogy egzisztenciális válságban vagyunk” – mondta a bizottság elnöke, Ram Shefa. „Fiatalok vagyunk, akik aggódnak amiatt, hogy mi lesz itt 30 év múlva”.

„A média nem érti a helyzet súlyosságát. Ahelyett, hogy túlnépesednének a városok, az emberek a mezőgazdasági zöldterületeket foglalják el. A mi feladatunk a figyelemfelkeltés és a jogalkotás befolyásolása, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium meg tudja tenni a szükséges változtatásokat” – mondta.

Már jövőre Egyiptomban cseppfolyósított izraeli gázzal akarnak fűteni Európában

Az Európai Unióba szállítandó izraeli és egyiptomi földgáz mennyiségének növeléséről állapodott meg szerdán Izrael, Egyiptom és az Európai Unió küldöttsége Kairóban.