Kinyitottak az átalakított orosz „McDonald’s-ok”

A moszkvai McDonald’s egykori étterme vasárnap nyitotta meg újra kapuit, először azóta, hogy az amerikai gyorsétteremlánc egy orosz üzletembernek adta el a teljes láncot – írja a Business Insider. 

A moszkvai McDonald’s egykori étterme vasárnap nyitotta meg újra kapuit, először azóta, hogy az amerikai gyorsétteremlánc egy orosz üzletembernek adta el a működését.

Az üzletlánc neve mostantól lefordítva vagy „Finom. Pont.”, az AFP hírügynökség szerint, vagy „Ízletes és ennyi” – jelentette a Reuters.

Tömegek gyűltek össze a moszkvai étterem előtt, ahol bemutatták a lánc új logóját és étlapját. Ugyanez volt az első McDonald’s, amely 1990-ben nyitotta meg kapuit Oroszországban.

A gyorsétterem már nem árul Big Mac-et, de az étlap többi része szinte teljesen megegyezik a korábbi kínálattal.

A csirkefalatkák, sajtburgerek és fagylaltkelyhek továbbra is kaphatók, a McDonald’s-hoz hasonló csomagolásban, valamivel alacsonyabb áron.

Bár a Filet-o-Fish is eltűnt, a halburger 169 rubelért (2,93 dollár), míg a dupla sajtburger 129 rubelért (2,31 dollár) kapható – számolt be a Reuters.

Alexander Govor több száz McDonald’s-üzletet szerzett meg Oroszországban, miután a lánc bejelentette, hogy Vlagyimir Putyin ukrajnai invázióját követően kivonul az országból.

Már 25 McDonald’s-ot üzemeltetett Szibériában, és az üzlet részeként vállalta, hogy a 850 oroszországi üzlet összes alkalmazottját megtartja.

„A vállalat arra kért, hogy mindenekelőtt tartsam meg a létszámot, adjak munkát az embereknek. Ezt fogom tenni” – mondta Govor a Reutersnek az üzletnyitón.

„A név változik, a szeretet marad” – szól az új szlogenje. A gyorsétteremlánc vasárnap további 15 átnevezett üzletet nyit meg Moszkvában – jelentette a Reuters.

A vállalat június végéig további 200 üzletet tervez újranyitni, nyár végéig pedig mind a 850 üzletet.

Fotó: EPA/MAXIM SHIPENKOV

A moszkvaiak élete egyelőre nem sokat változott

A nyugati üzletek kivonultak Oroszországból, vagy mégsem?