Szárnyal a zenei piac Izraelben

A Warner Music Group lemezkiadó és nemzetközi szórakoztatóipari vállalatbirodalom hivatalosan is elindította izraeli leányvállalatát, a Warner Music Israelt. Az új tel-avivi székhelyű zeneipari leányvállalatot azért hozták létre, mert az izraeli zenei piac gyorsan növekszik – írja a zsido.com.

A Nemzetközi Hanglemezipari Szövetség adatai szerint Izraelben 2021-ben 10,2 százalékos, lenyűgöző mértékű növekedést értek el a felvételekből származó bevételek.

A Warner új izraeli kirendeltsége a kiadóhoz tartozó legnagyobb művészek, köztük Bruno Mars, Ed Sheeran és Cardi B népszerűsítésére fog összpontosítani a helyi piacon.

A Warner megjegyezte azonban, hogy a cég olyan izraeli popsztárokkal is igyekszik majd együtt dolgozni, mint Noga Erez és Noa Kirel, akik a Warner Music Group másik leányvállalatához, az Atlantic Records-hoz szerződtek.

„Megtiszteltetés számomra, hogy elindíthatom a Warner Music Israelt”

– mondta Maria Mochiach, az új cég vezérigazgatója. Mochiach több mint egy évtizeden át dolgozott a Lev Group Mediánál, amely korábban a Warner izraeli forgalmazójaként működött.

A Warner az izraeli-török zenei együttműködést is szorgalmazza.

Izraelben tavaly 8,1 százalékos volt a gazdasági növekedés

Az egy főre jutó bruttó hazai termék 2021-ben 15 millió forint volt.