A világ legnagyobb vegán ételfesztiválját rendezik Tel Avivban — videó

Izraelben sok vegán él, különösen Tel-Avivban, ahol egyesek a Földközi-tenger parti várost a „világ vegán fővárosának” nevezik.

A nyüzsgő izraeli metropolisz a „világ vegán fővárosa” hírnevet vívta ki magának. A Sarona Parkban tartott háromnapos rendezvény 100 ételstanddal büszkélkedhet.

Ezen a héten a város ad otthont a világ legnagyobb vegán ételfesztiváljaként beharangozott eseménynek. A háromnapos rendezvény a város szívében található Sarona Parkban 100 ételstanddal büszkélkedhet. A 100%-ban ingyenes rendezvény kedden kezdődött és helyi idő szerint 17 órától 23 óráig tart.

World’s largest vegan festival in Tel Aviv

i24NEWS Producer Mor Elen went to a vegan festival in Sarona, Tel Aviv and filed this report. Israel is home to many vegans, especially in Tel Aviv with some…

A fesztivált a Vegan Friendly, Izrael legnagyobb vegán szervezete szervezi, amely az országban a vegán termékek tanúsításáért is felelős. A VF a tel-avivi önkormányzattal kötött partnerséget az eseményre, és a szervezők szerint a látogatottság várhatóan meghaladja majd az 50 000 főt.

Az i24NEWS riportere, Sarah Chlala kedd este a helyszínen járt, és beszélt az egyik résztvevővel, aki annak ellenére akart eljönni, hogy nem vegán.

„Csak ki akartam próbálni az ételeket, és nagyon finom”

– mondta Ellie, hozzátéve, hogy ő vegetáriánus.

„Tényleg olyan íze van, mint a húsnak, ami nagyon jó”.

A szervezők szerint azok, akik előzetesen regisztrálnak a honlapon, érkezéskor ajándékot kapnak.

Robotszakáccsal nyomtatják a vegán burgert

Az izraeli SavorEat saját maga fejlesztette ki a 3D-nyomtatási technológiát, amivel a világon elsőként, emberi beavatkozás nélkül készítik el az ételeket.