Az orosz állami média haditudósítója büszkén felvállalta fasiszta tetoválásait

Egy orosz újságíró, aki Oroszország ukrajnai inváziójáról tudósít, azt mondta, hogy „nem bánja”, hogy egy szélsőjobboldali csoportnak a tagja volt, miután napvilágot láttak a fasiszta tetoválásai – jelentette a The Moscow Times.

Gleb Erve jelenleg az állami RIA Novosztyi hírügynökségnek tudósít a konfliktusról – amelyet a Kreml állítása szerint Ukrajna „nácitlanítása” érdekében indítottak.

A Kijevszkaja Pravda ukrán hírportál olyan képeket tett közzé, amelyeken fasiszta és náci szimbólumok láthatók Erve fejére és karjára tetoválva.

Ezeken látszik, hogy Erve tarkójára van tetoválva az Olasz Nemzeti Fasiszta Párt jelképe, a kezére pedig az Algiz, azaz a náci Németországban széles körben használt „Élet rúna”.

A Telegram üzenetküldő alkalmazásban írva Erve nem tagadta a tetoválásokat, de azt mondta, hogy három évvel ezelőtt otthagyta a szélsőjobboldalt, miután „csalódott” benne.

„Hogy megbántam-e ezt a történetet? Nem. Egyszerűen azért, mert ez egy élmény volt, egy nagyon szokatlan élmény”

mondta Erve a Szputnyik állami hírügynökségnek adott interjújában.

Erve azt is állította, hogy a háttere segített neki interjúkat készíteni az ukrán Azov zászlóalj foglyaival.

Mielőtt a RIA Novosztyihoz csatlakozott, Erve egy moszkvai tetoválószalonban dolgozott Andrej Dedov mellett, aki az orosz náci aktivista, Maxim „Tesak” Marcsinkevics barátja volt – jelentette később a Novaja Gazeta Europe.

Marcsinkevicset az orosz hatóságok kétszer is megvádolták etnikai vagy faji gyűlöletkeltéssel, míg meg nem erősített hírek szerint Dedovot több gyilkossági üggyel is kapcsolatba hozták.

Ezt a cikket szerkesztőségünk az ünnep beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Nemrég még neonácikat toborzott az atomháborúval fenyegetőző Roszkozmosz-vezér

Az SS-Szláv Szövetség vezetője egy interjúban beszélt arról, hogyan toborzott neonácikat a donbászi harcokban való részvételre az akkor még miniszterelnök-helyettes Rogozin.