Hitlert lájkolta a Jobbik szegedi elnöke

Komjáti Zoltán, a kiskundorozsmai időközi választás Összefogás Szegedért Mozgalom képviselő-jelöltje, a Jobbik szegedi elnöke néhány napja a hitleri élettér gondolatát népszerűsítette a Facebookon, valamint egy a 88-as számot is tartalmazó bejegyzést lájkolt — olvasható a Tett és Védelem Alapítvány honlapján.

A neonáci és a fehér felsőbbrendűséget hirdető szubkultúrában a szimbólum a latin ábécé 8. betűjét, a H betűt jelöli, a 88 pedig HH jelölésére szolgál, amit gyakran használnak a náci köszöntés, a Heil Hitler rövidítéseként.

Az ominózus bejegyzéseket követően a Szegedma szerette volna megtudni Komjáti álláspontját saját viselkedéséről, ezért egy sajtótájékoztató után kérdezték arról, hogy miért lájkolgatja a Hitlert jelentő szimbólumot, és miért népszerűsítette a hitleri élettér gondolatát.

A politikus úgy válaszolt, hogy “ez fake news”. Azt is állította, hogy nem tudja mit jelent a 88-as szám, mire a hírportál munkatársai felvilágosították annak jelentéséről. A németországi szabályok egyébként tiltják a használatát jegyzi meg az tudósítás, és egyben felidézi, hogy a szegedi Jobbik korábban Jobbik Élettér Munkacsoport nevű szerveződést hozott létre. Ennek célja a cigányság visszaszorítása Szegeden, a cigányság által „elfoglalt terek” visszaszerzése és a „magyar faj” ügyének képviselete volt.

A Komjáti Zoltán közösségi oldalán megosztott egyik fotón is ÉLETTÉR feliratú pólóban, háttal pózol egy rá nagyon hasonlító személy, és mivel ez az egyetlen olvasható szöveg a képen, egyértelmű, mire utal és mit akar kifejezni vele a viselője, vagy a képet posztoló, jegyzi meg a Szegedma.

Erre a felvetésre Komjáti egyszerűen kijelentette: nem akar ezzel kapcsolatban nyilatkozni.

Karlendítős videó került elő a Jobbik alelnökéről

Szilágyi György az ellenzék közös képviselőjelöltjeként indul Budapesten.