Kiszivárogtatták, hogyan készül az amerikai kormány a világvégére

Az amerikai kormány újonnan nyilvánosságra hozott dokumentumai megmutatják, hogy a Fehér Ház hogyan reagálna a lehetséges világvége-forgatókönyvekre, ha azok valóra válnának.

A New York Times által ismertetett dokumentumok az irányelvek egy kis részét emelik ki, amelyek annyira titkosak, hogy a Kongresszus sem látta őket – írja a Daily Wire.

A titkos irányelvek, amelyek még a hidegháború idejéből származnak, vészhelyzeti és háborús hatáskörökre vonatkoznak. Úgy tűnik, hogy az irányelveket a 2001. szeptember 11-i, az Egyesült Államokat ért iszlám terrortámadások után jelentősen módosították.

A jelentés szerint az új dokumentumok némelyike, amelyek George W. Bush kormányától származnak, arra utal, hogy a kormány „háborús időkben átveszi vagy leállítja [a] kommunikációs hálózatokat”. Úgy tűnik, hogy a Bush-kormányzat 48-ról 56-ra bővítette az irányelvek számát.

A dokumentumok azt is jelzik, hogy az Igazságügyi Minisztérium 2008-ban felülvizsgálta az utasítás tervezetét a Legfelsőbb Bíróság egy közelmúltbeli döntése miatt, amely a jelentés szerint a második módosítással (fegyvertartás) vagy a fogvatartottak jogaival lehet összefüggésben.

A dokumentumokból kiderül, hogy az irányelvek középpontjában álló kategóriák száma egyről, amely a jelek szerint nukleáris támadásra vonatkozott, hétre bővült, amelyek titkosak.

A jelentés szerint az irányelvekről ismert információk nagy része a dokumentumok hidegháború korabeli változataiból származik, mivel azok közül több dokumentum titkosítását feloldották.

Például olyan irányelveket tartalmaztak, amelyek a hadiállapot változatainak bevezetését, a határon átjutó információk cenzúrázását és a bírósági meghallgatások felfüggesztését a fogva tartott személyek esetében. Nem világos, hogy a jelenlegi dokumentumcsomag tartalmaz-e hasonló intézkedéseket.

A korszakból származó egyéb utasítások között szerepelt a hadiállapot kihirdetése, a kongresszus biztonságos helyen történő összehívásának megszervezésére vonatkozó utasítás, valamint egy olyan ügynökség létrehozása, amely felhatalmazást kapott a gazdaság átfogó ellenőrzésére. Az elnöknek alárendelt ügynökség olyan ellenőrzéseket vezethetett be, mint a magántulajdon rekvirálása és az anyagok elosztása; bér-, ár- és bérleti díjellenőrzés; élelmiszerjegyrendszer bevezetése; és a munkaügyi viták rendezése.

A Politico 2020-as jelentése feltárta, hogy egyes szakértők szerint melyek azok a főbb fenyegetések, amelyek destabilizálhatják az Egyesült Államokat.

A jelentésben említett fenyegetések között szerepel többek között a szélsőséges csoportok felemelkedése; a mesterséges vagy manipulált adattámadások; a bioterrorizmus, a laboratóriumi balesetek és a világjárványok; az elektromos hálózatok leállása és napkitörések; nukleáris támadás; szélsőséges időjárás és nagyobb földrengések.

Fotó: Unsplash

Isaac Newton térképe az apokalipszishez

Isaac Newton, aki az emberiség történetének egyik legnagyobb tudományos elméje volt, izgalmas nézeteket fogalmazott meg a világvégéről.