Az Amnesty International a palesztin nagykövettel emlékezett a lelőtt újságíróra

A palesztin nagykövettel együtt emlékezett meg az Amnesty International jogvédő szervezet magyar szekciója a Dzseninben lelőtt Sirín Abu Akla újságírónőre – számolt be a TEV. 

“Ma reggel aktivistáink a palesztin nagykövetség előtt emlékeztek a május 11-én izraeli katonák által fejbelőtt újságíróra, Sirín Abu Aklára. Az eseményen ott volt Dr. Fadi Elhusseini nagykövet, aki beszélt a meggyilkolt újságíróról, és megköszönte az Amnesty aktivistáinak a szervezést” – ezt a bejegyzést osztotta meg a Facebookon az Amnesty International Magyarország, a mellékelt fotókon pedig az látszik, hogy aktivistáik kefijába (palesztin kendőbe) öltözve, palesztinpárti szalagokkal a nyakukban demonstráltak a zsidó állam ellen.

A jogvédők ezen akciója akkor is megütközést keltene, ha tényként állíthatnánk, hogy az izraeli hadsereg felel az Al–Jazeera újságírónőjének lelövéséért, de az ügyet egyelőre vizsgálják, tényként semmiképp sem állítható. Ráadásul nem tudni a magyar Amnesty olyan akciójáról, amikor a budapesti izraeli nagykövettel együtt emlékeztek volna meg a számtalan palesztin terrortámadás valamelyikének civil áldozatairól – írja a Tev.

A magyar Amnesty ezzel az egyoldalú állásfoglalásával mindenesetre összhangban van londoni központú anyaszervezetével, amely szintén tényként állítja Izrael bűnösségét az ügyben – teszi hozzá az alapítvány oldala.

Borítókép: MTI/AP/al-Dzsazíra

„A CNN jelentésében semmi sem bizonyítja, hogy az IDF ölte meg az újságírónőt”

Richard Kemp ezredes, az afganisztáni brit katonai erők volt parancsnoka keményen bírálta az amerikai hírcsatornát.