Centiken múlott, hogy a texasi mészáros megölje az őt lelövő határőrt

A szolgálaton kívüli vám- és határvédelmi ügynök, aki megölte a texasi fegyveres Salvador Ramost, egy hajszálnyira volt attól, hogy fejbe lőjék.

Az ügynök – aki a CBP elit határőrizeti taktikai egységének, a BORTAC-nak a tagja – sapkát viselt, amikor az ámokfutás közepette berohant a Robb általános iskolába – jelentette a Fox News.

A Fox News birtokába jutott fotón látható egy hosszú lyuk a fekete-fehér sapka tetején lévő hálós részen, amelyet viselt, amikor a golyó súrolta a fejét.

Bill Melugin on Twitter: „NEW: This is the hat the elite, veteran BORTAC Border Patrol agent was wearing when he breached the classroom with a tactical team and engaged/killed the Uvalde school shooter, a CBP source tells me. Graze wound to head. Many BP agents in Uvalde have kids at the school. @FoxNews pic.twitter.com/924WCOZjsK / Twitter”

NEW: This is the hat the elite, veteran BORTAC Border Patrol agent was wearing when he breached the classroom with a tactical team and engaged/killed the Uvalde school shooter, a CBP source tells me. Graze wound to head. Many BP agents in Uvalde have kids at the school. @FoxNews pic.twitter.com/924WCOZjsK

A rendőr lövéseket váltott Ramosszal, aki egy negyedik osztályos osztályteremben barikádozta el magát, de az ügynöknek sikerült megölnie a fegyverest, mielőtt az további vérengzéseket követhetett volna el.

Az ügynököt – aki a CBP Del Rio-i szektorának tagja volt, amely Uvalde-ra is kiterjed – az amerikai különleges erőkhöz hasonló kiképzést kapott.

Texasi csoda: ötször lőtte meg a támadó a kislányt, mégis túlélte

Kendall az egyetlen túlélő.