Édesanyja imakönyvére esküdött fel az antiszemitizmus elleni különmegbízott

Deborah Lipstadtot az antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős külügyminisztériumi különmegbízottként esküdött fel, csaknem egy évvel azután, hogy Joe Biden elnök jelölte a posztra – írja az Arutz7.

Lipstadt kinevezése hosszú késedelemmel járt a republikánusok, köztük Ron Johnson szenátor akadályoztatása miatt, aki ellenezte Lipstadtot, miután az korábban egy tweetjében „fehér felsőbbrendűséggel” vádolta meg őt. Bár később Lipstadt meghallgatáson bocsánatot kért ezért.

Az eskütételen, amelyre akkor került sor, amikor az antiszemitizmus évek óta nem látott szintre emelkedett az Egyesült Államokban és világszerte, Kamala Harris alelnök elnökölt, aki feleskette Lipstadtot.

Lipstadt édesanyja volt imakönyvére és a „Túlélők Talmudjára” tette le az esküt – egy olyan Talmudra, amelyet az amerikai kormány a holokauszt után adott ki a koncentrációs táborok túlélői számára.

Az ünnepségen jelen volt Harris férje, Doug Emhoff, Debbie Wasserman Schultz képviselő és Jacky Rosen szenátor is, aki korábban lobbizott azért, hogy az antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős követi pozíciót nagyköveti rangra emeljék.

Kinevezték Biden antiszemitizmus-ügyi különmegbízottját

Lipstadt a világ egyik legelismertebb holokauszttörténésze.