“Jönnek a nácik” egy kaliforniai hotelben “barna ingesek” zaklatták a vendégeket

Náci barnaingesnek öltözött férfiak a Beverly Hilton felhajtójának közepén parkolták le antiszemita retorikával feliratozott teherautójukat.


A Beverly Hilton vendégeit a Goyim Defense League náci barnaingesnek öltözött fehér fajgyűlölők zaklatták vasárnap – számolt be  a StopAntisemitism civil szervezet.

Az incidensről készült videón a Goyim Defense League (GDL) egyik tagja fekete sapkában azt kiabálta a vendégeknek a szálloda bejáratánál, hogy „Jönnek a nácik”, két másik nácinak öltözött tag pedig a felhajtónál járőrözött.

StopAntisemitism on Twitter: „Dressed in Nazi like uniforms and screaming „the Nazis are coming”, Jon Minadeo II and his cronies from ‘Goyim Defense League’ harass guests of the Beverly Hilton at approx. 4pm PST today.Antisemitic graffiti covered the vehicle they arrived in.Police were called … cont. pic.twitter.com/6TmWNcma1L / Twitter”

Dressed in Nazi like uniforms and screaming „the Nazis are coming”, Jon Minadeo II and his cronies from ‘Goyim Defense League’ harass guests of the Beverly Hilton at approx. 4pm PST today.Antisemitic graffiti covered the vehicle they arrived in.Police were called … cont. pic.twitter.com/6TmWNcma1L

„Tudomásunk van egy tegnapi incidensről, amely nem vendégeket érintett a Beverly Hiltonon kívül” – mondta a szálloda szóvivője a Jerusalem Postnak. „Miután értesültünk az incidensről, azonnal felvettük a kapcsolatot a helyi hatóságokkal. Nagyon komolyan vesszük ezt az ügyet, mivel szállodánk zéró toleranciát tanúsít mindenfajta diszkriminációval szemben, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy vendégszerető, vendégszerető és biztonságos környezetet biztosítsunk vendégeink és a csapatunk tagjai számára.”

A trió a szálloda felhajtójának közepén parkolt le antiszemita retorikával feliratozott teherautójával.

Lili Bosse, Beverly Hills polgármestere szerint a teherautót a városon keresztül is látták közlekedni.

„Egy undorító, vulgáris zsidógyűlöletet okádó antiszemita teherautó hajtott ma keresztül az utcáinkon. Az embertelenség példája”- írta Bosse a Twitteren. „Egy Auschwitz-túlélő lányaként mindig ki fogok állni, fel fogok szólalni és harcolni fogok ez ellen a gyűlölet ellen”.

Az autón az egyik felirat a “great replacement” teóriára utalt, vagyis a “nagy lecserélésre”.

A nagy lecserélés az az összeesküvés-elmélet, amely szerint a politikai elit egy – gyakran zsidó – összeesküvése a fehér kultúrát vagy fajt a nem fehér népek tömeges migrációjával próbálja elpusztítani. Gyakran része a „fehér népirtásról” szóló narratívának, és a „Nem fogtok lecserélni minket” vagy „A zsidók nem fognak lecserélni minket” szlogenben nyilvánul meg.

A StopAntiszemitizmus arra figyelmeztetett, hogy ez „ugyanaz a retorika, amelyet a buffalói lövöldöző is hirdetett kiáltványában, mielőtt 10 embert meggyilkolt”.

A szélsőjobb és a szélsőbal is felelős a növekvő antiszemitizmusért

A Tel–Aviv-i egyetem kutatása szerint tavaly főleg a pandémia idején terjedő összeesküvés–elméletek szították az antiszemitizmust.