A Youtube 70 ezer videót törölt le az ukrán-orosz háborúról

A YouTube több mint 70 ezer videót és 9000 csatornát távolított el az ukrán-orosz háborúval kapcsolatban, mert megsértették az irányelveit – jelentette vasárnap a The Guardian.

A jelentés szerint a YouTube nagyon népszerű Oroszországban, és a kormány még nem záratta be, annak ellenére sem, hogy keményen fellép a Kreml-közeli tartalmak ellen, és olyan ellenzéki politikusok videóit látja vendégül, mint Alekszej Navalnij.

A YouTube eltávolította az Ukrajna elleni orosz invázió aspektusait tagadó és azt „felszabadító missziónak” nevező csatornákat, köztük az orosz védelmi és külügyminisztériumhoz kapcsolódó csatornákat

írja a Jerusalem Post.

Neal Mohan, a YouTube termékigazgatója a The Guardian című lapnak elmondta, hogy a YouTube-nak van egy, a nagyobb erőszakos eseményekre vonatkozó irányelve, amely olyan témákra vonatkozik, mint a holokauszttagadás és a 2012-ben a connecticuti Newtownban történt Sandy Hook iskolai lövöldözés tagadása.

„[A]z, ami Ukrajnában történik, jelentős erőszakos eseménynek számít” – mondta Mohan. „És ezért ezt a politikát arra használtuk, hogy példátlan lépéseket tegyünk.”

Mohan hozzátette, hogy a háborúról szóló YouTube-hírtartalmakat csak Ukrajnában több mint 40 millióan nézték meg.

Orosz szankciók – mi lenne Izraellel egy hasonló helyzetben?

Dan Perry a The Jerusalem Post oldalán játszott el a gondolattal, vajon mekkora sikerrel helyezhetne nyomást a nemzetközi közösség Izraelre a szankciók eszközeivel.