Biológiai férfi nyerte a női szörfversenyt Ausztráliában

Egy biológiai férfi nyerte meg a 2022-es West Coast Suspensions Longboard & Logger State Championships ausztráliai versenyét, elképesztő pontelőnnyel a női versenyzők előtt – írja a Post Millennial.

Vasárnap zárult az a szörfverseny, amelyen Sasha Jane Lowerson mind az Open Women’s Longboard, mind az Open Women’s Logger versenyszámban az első helyet szerezte meg.

A longboard szakágban Lowerson 4 ponttal győzött a következő helyezett előtt, a logger szakágban pedig mintegy 2,5 ponttal.

Azok a biológiai nők, akik Lowerson mögött végeztek, körülbelül 1 ponttal, egy esetben pedig három ponttal maradtak le egymástól.

A Surfing Western Australia-val beszélgetve Lowerson elmondta: „Az első transznemű nőként versenyezni a szörfben érzelmileg nem volt könnyű, de a támogatás, amit kaptam, fenomenális volt, és nagyon hálás vagyok, hogy az ausztrál longboard közösségben részt veszek, befogadtak és befogadtak”.

A Beach Grit szerint Lowerson korábban Ryan Egan férfiként versenyzett, és 2019-ben megnyerte a WA longboard bajnokság férfi szakágát.

A szörfös oldal leírta, hogy Lowerson „elpusztította” az ellenfelet, és „egyoldalú” versenynek nevezte. Azt is megjegyezték, hogy Lowerson „teljesen lerombolta a női szakágat”.

Trump: a transznemű sportolókat el kell távolítani a női sportágakból

„Hát nem elképesztő, hogy ez milyen nagy téma lett? És ki gondolta volna, hogy ez ilyen nagy téma lesz?” – tette hozzá.