Az Azov-alakulat is letette a fegyvert Mariupolban

Videóüzenetben számolt be erről Denis Prokopenko, az Azov-alakulat parancsnoka.

„Mariupol védelmének 86. napja.

A magasabb katonai vezetés parancsot adott az életek megmentésére és a helyőrség katonáinak megőrzésére, valamint a város védelmének beszüntetésére”

kezdte bejelentkezését Prokopenko.

„A civileket sikerült evakuálnunk, a sebesültek megkapták a szükséges orvosi ellátást, és sikerült evakuálnunk őket is, hogy kicseréljék és visszaszállítsák őket az ukrán ellenőrzés alatt álló területekre.

Ami az elesett hősöket illeti, az még folyamatban van, és remélem, hogy a közeljövőben a hozzátartozók és egész Ukrajna tisztességgel eltemetheti őket”

– mondta.

Leonid ХВ Ragozin on Twitter: „A new video address by Azov commander Denys „Redis” Prokopenko. He says the regiment has orders from Kyiv to end resistance in order to save lives. He suggests that next stage is the evacuation of the dead. pic.twitter.com/ouJTivSFDN / Twitter”

A new video address by Azov commander Denys „Redis” Prokopenko. He says the regiment has orders from Kyiv to end resistance in order to save lives. He suggests that next stage is the evacuation of the dead. pic.twitter.com/ouJTivSFDN

„Dicsőség Ukrajnának”

– zárta vélhetően utolsó videós bejelentkezését Prokopenko.

Oroszország szerint összesen mintegy 2000 ukrán katona adta meg magát – ami hasonló a brit védelmi minisztérium által közzétett becslésekhez.

Nemrég még neonácikat toborzott az atomháborúval fenyegetőző Roszkozmosz-vezér

Az SS-Szláv Szövetség vezetője egy interjúban beszélt arról, hogyan toborzott neonácikat a donbászi harcokban való részvételre az akkor még miniszterelnök-helyettes Rogozin.