George W. Busht sikerült megszívatni meg két orosz tréfamesternek

Vlagyimir Kuznyecov és Alekszej Sztoljarov kedden egy rövid videót tett fel a Rutube orosz videómegosztó oldalra, amelyen Bush beszél a duóval a konfliktusról. Kuznyecovnak és Sztoljarovnak, akiket Vovan és Lexus néven is ismernek, korábban már sikerült címlapokra kerülni azzal, hogy olyan magas rangú személyeket tréfáltak meg, mint Elton John zenész és Recep Tayyip Erdoğan török elnök — írja a Newsweek.

A párost korábban azzal vádolták, hogy a Kremlnek dolgoznak, amit 2016-ban a The Guardian című lapnak nyilatkozva tagadtak. Bush hangoztatta, hogy ellenzi az orosz inváziót, és azt a „a második világháború óta a legsúlyosabb biztonsági válságnak nevezte az európai kontinensen”.

A keddi 43 másodperces videóban Bush azt mondja: „Én akartam, hogy Ukrajna bekerüljön a NATO-ba”.

A drámai zenével aláfestett videóban Bush elnöksége alatt készült erőszakos és háborús bejátszások láthatók.

„Egy ideig azt hittem, hogy Oroszország együttműködőbb lesz, aztán Putyin drámaian megváltozott” – fogalmazott Bush.

„A küldetésetek az, hogy annyi orosz csapatot semmisítsetek meg, amennyit csak tudtok” – teszi hozzá Bush.

Nem világos, hogy Bush kihez beszél a videóban, de egy ponton úgy tűnik, hogy a volt elnök oroszul mondja a „Dicsőség Vovannak és Lexusnak” mondatot. Később azt mondja: „Nagyon büszke vagyok rátok” – bár ismét nem világos, hogy kihez beszél.

A Bush-sal folytatott beszélgetésük teljes videóját állítólag csütörtökön teszik közzé a New Horizons oktatási maraton részeként – írja az RBC orosz hírportál. Az eseményt ezen a héten tartják az orosz városokban, köztük Moszkvában és Szentpéterváron, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden mondott beszédet az eseményen.

Kuznyecov és Sztoljarov régóta ismert tréfamesterek. Állítólag 2016-ban meggyőzték az ukrán fogoly Nagyezsda Szavcsenkót, hogy hagyjon fel az éhségsztrájkkal, egy hamis levéllel győzték meg Szavcsenko ügyvédjét, Mark Feygint, hogy az akkori ukrán elnök, Petro Porosenko személyesen kérte Szavcsenkót, hogy fejezze be a sztrájkot.

Amikor a megtévesztés kiderült, Feygin azzal vádolta a tréfamestereket, hogy a Kremlnek dolgoznak, és perrel fenyegetőzött. Szavcsenko egy ukrán pilóta volt, akit két orosz újságíró megölésével vádoltak és 22 év börtönre ítélték, de később egy fogolycsere keretében szabadon engedték.

„Magunknak dolgozunk, senki másnak” – mondta Sztoljarov 2016-ban a The Guardiannek. „Az emberek mindig felajánlják nekünk, hogy vegyünk részt a piszkos játszmáikban. Nekem 100 ezer dollárt ajánlottak, hogy titokban megtréfáljak egy képviselőt. De mi visszautasítjuk az ilyesmit”.

Kuznyecov a lapnak nyilatkozva azt mondta: „Csak olyan témákat választunk ki, amelyek minket is érdekelnek”.

Bush volt elnök irodája egyelőre nem kommentálta a hírt, a videót ide kattintva tekintheti meg.

Három amerikai veterán azt állítja, hogy UFO-t látott az izraeli határon

„A tárgyak izzottak – szabad szemmel tisztán lehetett látni őket, és jól látható volt, milyen gyorsan mozognak” – mondta az egyikőjük.