Mindenkinek elege van Joe Bidenből

Az amerikaiak nagy többsége nem bízik Joe Bidenben és kormányában, amelyet gyakran 40 százalék alatt mérnek és a negatív vélemények aránya megközelíti a 60 százalékot.

„A 15 hónapos katasztrofális kormányzása ellenére saját népszerűtlenségének mértéke érthető, de még mindig figyelemre méltó. Hiszen 2020-ban a választók már jól ismerték kognitív hiányosságait és programjának radikalizmusát. Mindkettőt világosan látták 2019-től kezdve és a 2020-as demokrata előválasztások, az előválasztási viták és az általános választások során. Mit képzeltek tehát Biden szavazói, mi fog történni, ha egy kognitív problémákkal küzdő, kemény baloldali beosztottak által irányított elnök lép hivatalba – azon kívül, amit tett?” – teszi fel a kérdést Victor Davis Hanson.

A történész szerint a média mindent megtesz – és megtett – azért, hogy a szellemi képességekkel nem rendelkező Bidenből egy ajak harapdálós, centrista empatikus, Bill Clinton-féle „átérzem a fájdalmadat” üzemmódban lévő embert csináljon.

Az amerikaiak tudják, hogy elnökük minden alkalommal, amikor megszólal, a legjobb esetben is csak elnagyoltan fogalmaz. Rosszabb esetben fogalma sem lesz arról, hogy hol van, hol volt, vagy hogy mit kellene mondania vagy tennie. Amikor egy pillanatra feleszmél, akkor a leggonoszabb, vagy egyszerűen csak kitalál dolgokat.

Hanson szerint ha Donald Trump túlzásokba esett, Biden egyenesen mindennap hazudik. Legutóbbi valótlansága az az állítása volt, hogy a MAGA mozgalom „a legszélsőségesebb politikai szervezetet képviseli, amely az amerikai történelemben valaha létezett”. Biden nem hiheti el komolyan, hogy az ország nagyjából fele most veszélyesebb, mint az Antifa, a Black Lives Matter, az Amerikai Náci Párt, az Amerikai Kommunista Párt vagy a Ku Klux Klan.

„A megfélemlítettek azt is tudják, hogy a Biden-problémára nincs orvosság. A 25. kiegészítés, amelyet a demokraták és a baloldal megállás nélkül felvetett a Trump eltávolítására tett erőfeszítései során, nem vonatkozik Bidenre.

Még ha a republikánusok 60 szavazatos többséget is szereznének a szenátusban, akkor is haboznának Biden felelősségre vonásával, egyszerűen azért, mert Harris sokkal ijesztőbb kilátás” – írja Hanson.

Így próbálta politikailag kinyírni a Trump-elnökséget a Clinton kampány

Ez nem egy kamu botrány.

Az ország nagy része ráébredt arra a tényre, hogy a Trump-Oroszország összejátszás-sztori lényegében Hillary Clinton kampányának erőfeszítése volt egy politikai ellenfél, egy elnöki átmenet és egy elnökség tönkretételére. És tudják, hogy Clintont soha nem fogják megvádolni összeesküvései és zsarolásai miatt, még akkor sem, ha a kegyencei feldobják, hogy csökkentett vádakat keressenek maguknak.

Ezt az átverést követte a két újabb hazugságon alapuló telefonhívás miatti vádemelési szavazás: 1) a Biden család nem volt korrupt, és nem használta Joe Biden alelnöki tisztségét és jövőbeli politikai karrierjét arra, hogy Ukrajnából származó kifizetéseket mozdítson elő, és 2) Donald Trump inkább lemondta az Ukrajnának nyújtott katonai segélyt, minthogy az Obama-kormányzat által felfüggesztett, kritikus fontosságú Javelin páncéltörő rakétákat küldjön nekik.

Az amerikaiak tudják, hogy a Google, a Facebook és a Twitter cenzorai mind részt vettek abban a törekvésben, hogy tönkretegyenek egy korábbi elnököt és szókimondó támogatóit. És tudják, hogy nincs igazi orvoslás, hacsak két-három további felvilágosult milliárdos nem követi Elon Musk példáját.

A publicista szerint az emberek tudják, hogy a baloldal végül mindig elveszíti a választók támogatását. De a baloldaliak még mindig azt hiszik, hogy elérhetik és megtarthatják a hatalmat, mivel ők irányítják Amerika kulturális és információs intézményeit.

„A baloldal továbbra is elszántan törekszik az Egyesült Államok demográfiájának radikális megváltoztatására. És mindig új hisztériákat gyárt – attól az állítástól kezdve, hogy Trump „100 százalékban felelős” minden amerikai haláláért a COVID-19 járvány során, az ártatlan illegális bevándorlókat „ostorozó” határőrökön át egészen addig, hogy Vlagyimir Putyin egymaga okozta az egekbe szökő benzinárakat és az 1970-es évek óta legsúlyosabb inflációt.

Minden hét újabb hisztériát hoz. Alighogy lelepleződik és megcáfolódik, a baloldal máris újabb tűzvészre készül” – írja Hanson

Az amerikaiak nagyjából tudják, hogy George Floyd tragikus halála nem volt bizonyíték arra, hogy a fekete férfiakra leadott halálos rendőrségi lövöldözések járványszerűen terjednek. Mégis, ez az egyetlen haláleset elindította a 2020-as év egész ébredéses tűzvészét, és a zárlatok hisztériáival együtt majdnem tönkretette az országot.

„Természetesen az elkeseredett amerikaiak dühösek a nyitott határ miatt. Dühösek, hogy az életüket alattomosan tönkreteszi a bideni infláció és az energiaárak. Megalázza őket Biden afganisztáni bukása, és még dühösebbek a kiugró bűnözési hulláma miatt.

Neheztelnek Biden azon erőfeszítéseire, hogy mindezeket az önmaga okozta nyomorúságokat Donald Trumpra, vagy a „putyini árdrágulásra”, vagy arra, hogy egy elnökség képtelen bármit is tenni a hatáskörén kívül eső, állítólagosan organikus erőkkel szemben” – sorolja a szerző.

Victor Davis Hanson szerint Amerikában egyre nő a harag Biden ellen, amelynek valószínűleg az első következménye a novemberi kongresszusi választásokon várható.

Fotó: Joe Biden 2022. május 10-én. EPA/JIM LO SCALZO

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Információs háború – Dezinformáció elleni harc vagy cenzúra?

Hogyan harcolhat a dezinformáció ellen az, aki maga is dezinformációt terjeszt? Hajdú Tímea írása.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.