Meghalt egy kommandós a palesztinokkal vívott heves tűzharcban Dzseninnél

A 47 éves hatgyermekes Noam Raz törzsőrmester belehalt sérüléseibe, miután kórházba szállították – írja a Times of Israel. 

Belehalt sérüléseibe egy rendőrségi kommandós, aki péntek reggel súlyosan megsebesült az izraeli csapatok és palesztin fegyveresek közötti heves tűzharcban Ciszjordánia északi részén – közölte a rendőrség.

A 47 éves Noam Raz törzsőrmester 23 éve volt az elit Yamam terrorelhárító egység veteránja.

Raz „ma reggel esett el a fegyveres terroristákkal folytatott harcban, akik tüzet nyitottak erőinkre egy művelet során a Dzsenin melletti Burqin faluban. A harc során megsebesült, és helikopterrel a haifai Rambam orvosi központba szállították, ahol halottnak nyilvánították” – közölte a rendőrség.

Raz, aki a ciszjordániai Kidahban lakott, feleséget és hat gyermeket hagyott hátra. A rendőrség tapasztalt harcosként üdvözölte, aki „több száz műveletben vett részt a terror megakadályozása érdekében, kockáztatta magát és életeket mentett”.

„Bátor, profi és alázatos harcos volt” – áll a közleményben.

Összecsapott a rendőrség a zavargókkal az újságírónő temetésén

Péntek reggel ismét tűzharc tört ki a Ciszjordánia északi részén, Dzseninben egy terroristatevékenységgel gyanúsított palesztin őrizetbe vételénél.