Sikerült meghiúsítani egy késeléses merényletkísérletet Jeruzsálem óvárosában

Meghiúsult egy késeléses merényletkísérlet a jeruzsálemi óvárosban lévő Templom-hegy közelében szerda délután, miután lelőttek egy terroristát, aki megpróbált leszúrni egy rendőrtisztet — közölte a The Jerusalem Post.

A rendőrség szerint a gyanúsított a Templomhegy pamutkereskedők kapujához érkezett, és a katonák felé rohant, miközben „Allahu Ákbár”-t kiabált, és kezeit szúró és támadó mozdulatokkal mozgatta. A rendőrök tűzzel válaszoltak, és semlegesítették a gyanúsítottat, izraeli katonák nem sérültek meg.

A gyanúsított egy ciszjordániai palesztin lakos, akit a helyszínen elsősegélyben részesítették, majd kritikus állapotban további kezelésre szállították. Az incidens kivizsgálása folyamatban van.

شبكة قدس الإخبارية on Twitter: „فيديو| مصادر صحفية: „الاحتلال يطلق النار صوب شاب بزعم محاولته تنفيذ عــمــــلـــية طــعـــن عند باب القطانين داخل البلدة القديمة في القدس”.#فلسطين pic.twitter.com/eK3ByjikVZ / Twitter”

فيديو| مصادر صحفية: „الاحتلال يطلق النار صوب شاب بزعم محاولته تنفيذ عــمــــلـــية طــعـــن عند باب القطانين داخل البلدة القديمة في القدس”.#فلسطين pic.twitter.com/eK3ByjikVZ

A rendőrök nem sokkal a támadási kísérlet után behatoltak a Templom-hegyre, és összecsaptak a helyszínen tartózkodó arab hívőkkel.

A terrortámadási kísérlet mindössze néhány nappal azután történt, hogy egy késeléses támadásban megsebesült egy határőr az óváros Damaszkusz-kapujánál, illetve miután egy helyi lakosnak sikerült meghiúsítani egy támadási kísérletet Tekoa városában, aki lelőtt egy késsel felfegyverkezett palesztint, aki megpróbált átugrani a háza kerítésén.

A mostani, legújabb merényletkísérletet néhány órával azután követték el, hogy az Al Jazeera tudósítóját, Shirin Abu Aklét lelőtték a palesztinok és az izraeli csapatok közötti fegyveres összecsapások során Dzseninben. Abu Aklé a kelet-jeruzsálemi Bét Hániná negyedben lakott.

Kelet-Jeruzsálem arab lakosai szerda délután tiltakozó menetet tartottak Abu Aklé otthona közelében.

A rendőrség közölte, hogy a béke fenntartásán dolgoznak, miután a felvonulás során zavargások törtek ki, a rendbontók köveket és palackokat dobáltak, utakat zártak el és összecsaptak a rendőrökkel. A zavargások közepette kilenc gyanúsítottat tartóztattak le. A rendbontók palesztin zászlókat is kitűztek a rendőrautókra. Három rendőr könnyebben megsebesült.

„Az izraeli rendőrség továbbra is határozottan és zéró toleranciával lép fel mindenféle erőszakkal, a közrend megsértésével és a rendőrök vagy civilek sérelmére tett kísérletekkel szemben, a törvényt megsértve” – közölte a rendőrség.

A háború egyre veszedelmesebb Amerika számára, és Biden tudja ezt

Putyin tábornokainak megölésével és a hajóinak elsüllyesztésével dicsekedni, vagy túlságosan beleszeretni Ukrajnába, az ostobaság netovábbja – véli a NYT külpolitikai szemleírója.