Antiszemita támadót keresnek New Yorkban

Egy rabbit bántalmazott egy elkövető, aki a támadás során végig antiszemita megjegyzéseket tett a New York-i Brooklyn Crown Heights negyedében.

Az áldozatot stabil állapotban szállították kórházba, a hatóságok pedig keresik a támadót – jelentette a News12 bronxi médiacsatorna.

A 32 éves áldozatra a beszámolók szerint a elkövető provokáció nélkül támadt rá. A támadó azt kiáltotta: „Mit bámulsz?”, mielőtt fejbe és arcon ütötte, és azt hozzátette: „a náciknak kellett volna megölniük titeket, zsidókat”, mielőtt elmenekült – írja a Collive független ortodox zsidó hírportál.

Az áldozatot a helyi Hatzalah munkatársai kórházba szállították.

Aggasztó, hogy ez a támadás ilyen nyíltan és fényes nappal történt

– magyarázta a COLive-nak Chanina Sperlin rabbi a Crown Heights Zsidó Közösségi Tanács (CHJCC) munkatársa, hozzátéve:

„Fontos, hogy mihamarabb megtaláljuk ezt az egyént, és eltüntessük az utcáról”.

Ennek érdekében a New York-i rendőrség bejelentette, hogy keresi a gyanúsítottat, akiről képeket és videókat osztanak meg a közösségi médiában, és 3500 dollárig terjedő jutalmat ajánlanak fel a nyomravezetőnek.

NYPD Crime Stoppers on Twitter: „WANTED for an Bias Assault in the v/o of President Stand Utica Ave. #Brooklyn @NYPD71pct on 5/6/22 @ 3:00 PM individual approached a 32 yo victim and punched and kick him about the head and legs and made anti-semitic remarks before fleeing Reward up to $3500 Call 1-800-577-TIPS pic.twitter.com/q9gk1v336j / Twitter”

WANTED for an Bias Assault in the v/o of President Stand Utica Ave. #Brooklyn @NYPD71pct on 5/6/22 @ 3:00 PM individual approached a 32 yo victim and punched and kick him about the head and legs and made anti-semitic remarks before fleeing Reward up to $3500 Call 1-800-577-TIPS pic.twitter.com/q9gk1v336j

Lee Zeldin amerikai képviselő, aki zsidó és a képviselőház republikánus Izrael Caucus társelnöke, az áldozatot Yehoshua Lefkowitz rabbiként azonosította, aki a Long Island-i Great Neckben lévő Great Neck zsinagóga rabbi gyakornoka volt, és a közösségi médiában megosztotta a zsinagóga rabbijának, Dale Polakoff rabbinak a nyilatkozatát.

Zeldin, aki New York 1. kongresszusi körzetét képviseli, amely szintén Long Islanden található, nyilatkozatában azt mondta, hogy a támadás az antiszemitizmus riasztó tendenciájának része:

„A múlt héten jelent meg egy jelentés, amely szerint New York az antiszemita incidensek számát tekintve az ország élén áll, és a Lefkowitz rabbi elleni mai erőszakos támadás a legújabb a zsidóellenes gyűlölet és erőszak nyugtalanító és elfogadhatatlan tendenciájában, amely közösségünkben, nemzetünkben és az egész világon terjed”

– mondta Zeldin.

„Ahelyett, hogy a Great Neck zsinagógában köszönthette volna a sábátot, Lefkowitz rabbit megverték és zúzódásokkal a kórházba küldték”

– tette hozzá.

„A zsidó hit gyakorlása nem lehet életveszélyes vállalkozás sehol a világon, de különösen nem az Egyesült Államokban, ahol nagyra tartjuk a vallásszabadságot. New York utcáit és metróit most is erőszak, gyűlölet és törvénytelenség tölti meg. Sok választott tisztségviselő tűri ezt, és az igazságszolgáltatás keze továbbra is meg van kötve. Ennek most véget kell vetni! Szívünk ma este Lefkowitz rabbival van, és imádkozunk a teljes és gyors felépüléséért.”

Két zsidót elgázoltak, egyet pedig megkéseltek New Jerseyben

Az afroamerikai gyanúsított a letartóztatásakor állítólag antiszemita megjegyzéseket tett.