„Egy nukleáris háborúban fél óra alatt megsemmisíthetjük a NATO országait”

Oroszország fél órán belül „megsemmisítheti” a NATO-országokat egy nukleáris háború esetén – jelentette ki provokatív kijelentésével a Roszkozmosz orosz űrügynökség vezetője.

Dmitrij Rogozin, a Roszkozmosz 50 éves vezetője ismert a sokkoló kijelentéseiről. Legutóbbi megjegyzéseiben, amelyeket vasárnap több orosz nyelvű bejegyzésben tett Telegram-csatornáján, nem pontosította, hogy konkrét NATO országokról vagy az összesről beszél-e.

Rogozin azzal is vádolta a NATO-t, hogy háborút folytat Oroszország ellen, és úgy döntött, hogy kifejti saját meghatározását Oroszország „különleges katonai műveletéről”, amely kifejezést Vlagyimir Putyin elnök az ukrajnai invázióra használta.

„Egy nukleáris háborúban fél óra alatt megsemmisíthetjük a NATO országait”

– mondta.

„De ezt nem engedhetjük meg, mert a nukleáris csapásváltás következményei kihatással lesznek Földünk állapotára. Ezért Oroszországnak hagyományos fegyveres eszközökkel kell majd legyőznie ezt a gazdaságilag és katonailag erősebb ellenséget”.

— tette hozzá.

Atomháború Eurográdban?

Oroszország nem kötelezte el magát amellett, hogy nem vet be elsőként nukleáris fegyvereket. Robert C. Castel elemzése.

„A NATO háborút folytat ellenünk”

– jelentette ki Rogozin egy másik Telegram-posztban.

„Nem jelentették be, de ez nem változtat semmin. Most már mindenki számára nyilvánvaló. Ez egy háború az igazságért – és Oroszország jogáért, hogy egységes és független államként létezzen”

– tette hozzá. Rogozin.

„Az Oroszországtól független Ukrajna puszta létezése elkerülhetetlenül Oroszország-ellenessé és a Nyugat ugródeszkájává válik a népünk elleni agresszióhoz. Ezért az, amit mi különleges katonai műveletnek nevezünk, messze túlmutat az eredeti jelentésén és földrajzán”

– szögezte le.

Oroszország a Holdra készül

Újraindulhat a hidegháborús űrverseny?