Izrael-barát konferencia bojkottjára bátorított Biden új sajtósa

Karine Jean-Pierre korábban rasszistának bélyegezte az AIPAC rendezvényeit.

Ahogy nemrég beszámoltunk róla, Karine Jean-Pierre lesz a Fehér Ház új szóvivője, miután Jen Psaki távozik posztjáról. A CNN szerint ezzel ő lesz az első fekete és nyíltan LMBTQ személy a pozícióban, ám a napokban nemcsak ezzel vonta magára a figyelmet.

A Post Millenial cikke szerint a frissen kinevezett sajtótitkár korábban kisebb kirohanást intézett az egyik legnagyobb vezető izraeli lobbista csoport, az American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) ellen.

2019-ben egy nyílt felhívásban arra szólította fel a demokrata képviselőket, hogy ne vegyenek részt a szervezet rendezvényein. „(…) Az AIPAC politikái nem progresszívek. az AIPAC értékei nem progresszívek. Ideje, hogy nevén nevezzük a dolgokat” – írta Jean-Pierre.

Majd közleményében „súlyosan rasszistának” nevezte a kétpárti konferenciát, mondván, hogy „…az közismerten részt vesz a muszlim- és arabellenes retorikában, miközben felerősíti az iszlamofób hangokat és attitűdöket”.

Mindeközben a lap emlékeztet, 2017-ben Hillary Clinton és Barack Obama is részt vett az AIPAC konferenciáján.

David Friedman, aki 2017 és 2021 között az Egyesült Államok izraeli nagykövete volt, ezt írta Jean-Pierre-ről a Twitteren:

„Biden új sajtótitkárának ünneplése közepette az identitáspolitikában több négyzetet is kipipálhatnak, ám a mainstream média arról elfelejtett említést tenni, hogy utálja Izraelt”.

Karine Jean-Pierre lesz a Fehér Ház első fekete és nyíltan leszbikus szóvivője

Jean-Pierre élettársa Suzanne Malveaux, a CNN országos tudósítója, akivel egy lányt nevelnek közösen.