Náci zászlót lobogtattak a floridai Disney World bejáratánál

Az emberek a közösségi médiában fejezték ki felháborodásukat és kritikájukat Ron DeSantis floridai kormányzóval szemben, amiért nem ítélte el az esetet – számolt be róla a The Jerusalem Post.

Videófelvételen látható, amint emberek náci zászlókat lengetnek a floridai Orlandóban található Disney World bejáratánál szombaton.

Az eredeti videó a TikTok-ra került fel, és vasárnapig több mint 3 millió megtekintést ért el.

„Felfordul a gyomrunk, amikor láttuk, hogy néhány órával ezelőtt náci zászlókat lobogtattak a floridai Orlandóban található Disney Worldnél”

– tweetelte a Stop Antiszemitizmus nevű szervezet.

Számos közösségi média felhasználó a Twitteren fejezte ki felháborodását, és bírálta Ron DeSantis floridai kormányzót, amiért nem adott ki semmilyen elítélő nyilatkozatot az incidenssel kapcsolatban.

Múlt hónapban DeSantis aláírt egy törvényt, amely megfosztja a Disney Worldöt a különleges státuszától.

DeSantis szerint az a törvényjavaslat büntetés volt azért, mert a Disney kiállt a floridai kormányzó „Ne mondd, hogy meleg” törvénye ellen.

Februárban DeSantis nem volt hajlandó elítélni a hétvégén Orlandóban tartott náci gyűlést, azt állítva, hogy azok, akik arra kérik, hogy ítélje el, megpróbálják „bemocskolni” őt.

Gender-háború Floridában — szülők jogai kontra woke-kapitalizmus

A floridai szülői jogi törvény körüli politikai vita váratlan fordulatot vett, mikor belépett a képbe a Disney. Hajdú Tímea írása.