Budapestre jönnek az amerikai konzervatív nagyágyúk

Szánthó Miklós elmondta, az Alapjogokért Központ az Amerikai Konzervatív Unióval közösen rendezi meg Európában először az eseményt, amelynek fő szónokául Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel.

A rendezvény mottója és központi tematikája az Isten, haza, család hármas egysége – közölte Szánthó.

Többek között Budapestre jön Rick Santorum korábbi republikánus szenátor, Václav Klaus korábbi cseh államfő, Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Tom Van Grieken, a belga Flamand Érdek (VB) vezetője.

A rendezvényen részt vesznek osztrák, spanyol, olasz, holland parlamenti és uniós parlamenti képviselők, valamint amerikai kongresszusi képviselők. Elfogadta a meghívást Ben Ferguson és Candace Owens amerikai médiaszemélyiség is.

Online kapcsolódik majd be a konferenciába Nigel Farage brit politikus, Santiago Abascal, a spanyol jobboldali VOX párt elnöke, Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiség.

Szánthó Miklós szerint  a budapesti CPAC azt a célt is szolgálja, hogy a világ konzervatívjai, jobboldali befolyásos véleményformálói „együtt tudjanak majd mozogni” a jövő politikaalkotásában.

Korábban felröppent a hír, hogy Donald Trump is eljön, de a volt elnök a járvány óta tartózkodik az utazásoktól, és sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy esetleg videót küld a konferenciára vagy online bejelentkezhet.

Trumpot meghívták Budapestre — de vajon eljön-e?

A látogatás lenne Trump első ismert, az Egyesült Államokon kívüli utazása azóta, hogy elvesztette a 2020-as választásokat.