Az oroszok a nyugati fegyverek szállítására használt infrastruktúrát célozzák

Nyugat-Ukrajnában, a lengyel határ közelében található Lembergben, körülbelül 12 órán belül már a harmadik légiriadót tartották – számolt be a BBC tudósítója.

A hét folyamán a riasztások gyakorisága megnőtt, mivel az orosz rakéták a nyugati fegyverek országba való bejuttatására használt infrastruktúrát célozzák.

Kedden rakéták találtak el három elektromos művet a város külterületén. A kormányzó megerősítette, hogy a rakétavédelmi rendszerek további két rakétát kilőttek.

Szerda este egy sor csapás ért más területeket is. A kelet-ukrajnai Dnyipróban egy rakéta eltalált egy hidat, amelyet kulcsfontosságú szállításra használnak.

A keletebbre fekvő Kramatorszkban pedig több mint 25 ember sebesült meg a várost ért rakétatámadásban. Oroszország azt is állította, hogy eltalált egy nagy lőszerraktárt Mikolajiv déli részén.

Kijevet is célba vették, de a védelmi rendszerek le tudták lőni a rakétát.

Oroszország azt mondta, hogy a vasúti infrastruktúrát veszi célba, hogy megzavarja az Ukrajnába irányuló fegyverellátást, miközben folytatja fő offenzíváját az ország keleti részén, amely elemzők szerint nem sokat lépett előre.

Az Associated Press által idézett amerikai védelmi tisztviselő szerint azonban a Lemberg közelében – a fegyverek kulcsfontosságú útvonala – végrehajtott csapásoknak „nem volt érzékelhető hatása” a szállításokra.

Fotó: Mariupol/MTI/AP/Alekszej Alekszandrov

Zelenszkij: az ukránok nem adják fel országuk területének egy részét sem

Az ukrán elnök szerint „ha feladnák az azt jelentené, hogy az emberek hiába haltak meg”.