A Lufthansa összerúgta a port egy csoport hasziddal

Több száz amerikai haszid rekedt Frankfurtban, miután a Lufthansa légitársaság megtagadta tőlük, hogy felszálljanak a Magyarországra tartó csatlakozó járatukra – írja a Yeshiva World alapján a zsido.com

A légitársaság állítása szerint a haszidok közül néhányan nem hallgattak a légiutas-kísérők utasításaira, és nem voltak hajlandóak maszkot viselni. Azonban, ha ez igaz is, a csoport tagjait kollektívan megbüntették, ahelyett, hogy csak a szabályszegő utasokat vették volna elő.

Lufthansa on Twitter: „We confirm that a larger group of passengers could not be carried today on flight LH1334 from Frankfurt to Budapest, because the travelers refused to wear a medical mask on board. By law, Lufthansa is obliged to follow the legal requirements here. 1/2 / Twitter”

We confirm that a larger group of passengers could not be carried today on flight LH1334 from Frankfurt to Budapest, because the travelers refused to wear a medical mask on board. By law, Lufthansa is obliged to follow the legal requirements here. 1/2

A haszid csoport elmondása szerint a nem zsidó utasok sem viseltek maszkot, azonban őket nem utasították le a járatról.

A haszidok szerdán szálltak le Frankfurtban, ahonnan Magyarországra utaztak volna tovább, hogy meglátogassák reb Sájele Bodrogkeresztúron található sírját, halálának évfordulója alkalmából.

A csoport a repülőtéren rekedt, és egyelőre nem világos, hogy kénytelenek lesznek-e visszatérni az Egyesült Államokba, vagy valami csoda folytán tovább repülhetnek-e Magyarországra.

Tizenkilenc ortodox zsidó lány beperli a Deltát és a KLM-et

A lányok egy nagyobb csoport tagjai voltak, akik Kijevből utaztak haza amszterdami átszállással New Yorkba.