Vlagyimir Putyin vajon rákos, Parkinson-kóros, vagy demens?

A médiamunkások távdiagnózisai egyre ostobábbak.

Vlagyimir Putyin egy orvosi csoda.

Az elmúlt hónapokban az orosz vezetőnél annyi betegséget távdiagnosztizáltak a médiában, hogy egy tankönyvet is meg lehetne tölteni vele.

És mégis, valahogyan mégis tovább támolyog.

Az elmúlt hetekben a 69 éves Putyint a politikai kommentátorok „elöregedettnek”, „hamuszínűnek és puffadtnak” írták le, David Owen volt külügyminiszter pedig állítólag azt mondta a Times rádiónak, hogy Putyin „ovális arca” a szteroidhasználat jele.

Na és vajon mégis mire utalhat ez a szteroidhasználat? Természetesen arra, hogy Putyin rákos. Ezt megerősítette egy meg nem nevezett forrás – állítólag a Pentagonból -, akit a Daily Star idézett, aki szerint Putyin vastagbélrákban haldoklik, és hogy „dühös tekintete valószínűleg a gyötrődésből fakad”.

Nem ez azonban az egyetlen rákdiagnózis, amit felvetettek. Dr. Dalgleish, a Szent György Kórház onkológus professzora a GB Newsnak azt tippelte, hogy Putyinnak agydaganata lehet.

A Daily Mail eközben egyetért Putyin rákdiagnózisával, de szerinte nem vastagbél-, hanem pajzsmirigyrákról van szó.

A TikTok felhasználóktól kezdve a magas rangú köztisztviselőkig a Putyin egészségével kapcsolatos végtelen spekuláció egy külön iparágat hozott létre. Ez időnként nevetséges méreteket öltött, a testbeszéd-szakértők szerint

Putyin „túlzott pislogása” elárulta, hogy a háttérben szorong.

Egy másik pszichoterapeuta azt találgatta, hogy Putyin „pszichózisban és személyiségzavarban szenved, megjegyezve, hogy az elmúlt hetekben „a hangok Putyin fejében valószínűleg sokkal valóságosabbá váltak volna”.

Ez az orvosi találgatás nem újdonság. Valójában Putyin „puffadt megjelenése” már 2014 óta – nagyjából a Krím inváziójával egy időben – találgatások forrása. Akkoriban a kommentátorok azt sugallták, hogy

Putyin esetleg „gerincvelőrákban” vagy esetleg hasnyálmirigyrákban szenved.

Eddig a listán szerepelt

pajzsmirigyrák, vastagbélrák, hasnyálmirigyrák, gerincvelőrák, agydaganat, Parkinson-kór, demencia, szteroiddal való visszaélés, pszichózis és személyiségzavar.

Mindezen betegségek mellett nem csoda, hogy Putyinnak sikerült megtartania az orosz elnöki tisztséget.

Persze 69 évesen a dolgok valószínűleg kezdik utolérni az orosz elnököt, így vagy úgy. Az igazság azonban az, hogy Nyugaton (vagy akár Oroszországban) nagyon kevesen tudnak Putyin fizikai vagy mentális állapotáról, és a végtelen találgatások csak még nagyobb zavart keltenek.

Putyin ukrajnai tetteit azzal próbálják racionalizálni, hogy betegségre fogják, ami kétségbeejtő.

Egyáltalán nem kizárt, hogy barbársága nem a Parkinson-kór vagy a rák miatt van, hanem egyszerűen a vakmerőségének és arroganciájának következménye.

A rossz döntéshozatalhoz nincs szükség orvosi diagnózisra.

Atomháború Eurográdban?

Oroszország nem kötelezte el magát amellett, hogy nem vet be elsőként nukleáris fegyvereket. Robert C. Castel elemzése.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.