Hitler kedvenc ételét adta néhány osztrák étterem a Führer születésnapján

Néhány órán belül alaposan felkavarta az internetet az a néhány osztrák étterem, amely április 20-án, Adolf Hitler születésnapján tojásos nokedlit kínált a napi menü részeként. Ez volt állítólag Hitler kedvenc étele – írja a Napi.hu.

  1. április 20-án született Adolf Hitler, ezért szerdán több osztrák étterem napi menüjébe illesztette a tojásos nokedlit salátával.

Egy bécsi vendéglő még ennél is tovább ment, az étel feltüntetett ára ugyanis nagy felháborodást keltett.

A tojásos nokedlit 8,80 euróért árulták, mivel a „h” az ábécé nyolcadik betűje

– írja a Kronen Zeitung.

A Twitter órákon belül felrobbant és bojkottot hirdettek az érintett éttermek ellen, akik a felháborodott kommentelők miatt órákon belül eltávolították a napi menüt hirdető posztjaikat.

Nem ez az első eset azonban, hogy ez az egyszerű osztrák étel botrányt okoz – fogalmaz a lap. Idén január 27-én, a holokauszt emléknapján egy férfi egy hamis ORF-cikket tett közzé a Facebookon, amelyben azt állította, hogy „ma volt a Nemzetközi Nokedli Világnap”. A poszt végül több tízezer embert ért el a közösségi médiában.

Ukrajnában harcoló orosz katonák emlékeztek meg Hitler születésnapjáról

„Tettei és szavai a szívünkben élnek, és arra ösztönöznek bennünket, hogy legyőzzük az ukrán-bolsevik söpredéket!” – posztolta az egyik katona.