Odesszát bombázta az orosz légierő, halottak

Rakétatalálat érte az Ukrajna délnyugati részén fekvő Odesszát, a támadásban hatan meghaltak, köztük egy három hónapos csecsemő, tizennyolcan pedig megsebesültek – közölte Andrij Jermak, a kijevi elnöki hivatal vezetője szombat délután.

Nem sokkal korábban az ukrán haderő arról adott tájékoztatást, hogy két rakéta csapódott be a fekete-tengeri kikötővárosban, amelyek egy katonai létesítményt és két lakóépületet találtak el. Azt is közölték, hogy az ukrán légvédelem két másik rakétát megsemmisített – jelentette a Reuters hírügynökség.

Az AFP hírügynökség szerint az ukrán légierő a Facebook oldalán viszont azt közölte, hogy az orosz erők rakéták egész sorozatát lőtték ki Tu-95-ös bombázó repülőgépekről, amelyből két rakéta talált el katonai létesítményt, két másik rakéta pedig lakóépületeket, két rakétát pedig az ukrán légvédelmi rendszer lőtt le.

„Az Odessza elleni orosz rakétatámadások egyetlen célja a terror, a megfélemlítés”

– írta Twitter-oldalán Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, és arra hívott fel, hogy húzzanak „falat a civilizált világ és a barbárok közé, akik békés városokat támadnak rakétákkal”.

Az orosz védelmi minisztérium szombaton közölte, hogy az orosz hadsereg „nagy pontosságú és nagy hatótávolságú rakétákkal” csapást mért az Odessza közelében fekvő katonai repülőtéren létesített jelentős fegyverraktárra, amelynek tartalmát az Egyesült Államok és európai országok szállították az ukrán hadseregnek. Az orosz hadsereg a nap folyamán 22 ukrán katonai célpontot támadott nagy pontosságú rakétákkal, és e támadások során megsemmisített három ukrán fegyver- és lőszerraktárt Kramatorszk és Iljicsevka térségében – tette hozzá a tárca.

Ukrajnában harcoló orosz katonák emlékeztek meg Hitler születésnapjáról

„Tettei és szavai a szívünkben élnek, és arra ösztönöznek bennünket, hogy legyőzzük az ukrán-bolsevik söpredéket!” – posztolta az egyik katona.