Új podcasttal jelentkezik Köves Slomó: Létezik egyáltalán a lélek?

Köves Slomó az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbija mostantól minden csütörtökön új adással jelentkezik Kövesd a rabbit podcast-csatornáján, hogy zsidó tematikájú, életmódbeli és filozófiai kérdéseket vegyen górcső alá állandó beszélgetőpartnerével Szilágyi Szilárd párkapcsolati tanácsadó, szexológussal.

Talán ismerős lehet önnek a duó, hiszen pár hónappal ezelőtt már összeültek, hogy kitárgyalják a férfi és női szerepeket a zsidó vallásban, illetve elég nagy hangsúlyt kapott akkor a szexualitás, párválasztás és többek között kitértek arra is, hogy mi a ketubá, továbbá, hogy hányszor kell teljesítenie a férjnek felesége igényeit.

„A zsidó vallásban a nemi kapcsolat nem egy megtűrt rossz (nemcsak gyermeknemzés érdekében jön létre), hanem egy nagyon erős energia, potenciál – többek között erről is beszéltem a múltkori podcastban és nem kizárt, hogy fogjuk még boncolgatni a témát Szilárddal. A most induló új sorozatban a Kövesd a rabbitban szintén a zsidó vallás szemszögéből vizsgáljuk majd a különböző témaköröket és egészen mély dolgokat is fogunk érinteni, mint amilyen a lélek – mesélte Köves Slomó.

Létezik egyáltalán a lélek?

A Kövesd a rabbit podcast-sorozat első részéből kiderül, hogy mit értünk lélek alatt és kell-e egyáltalán, hogy azt mondjuk, a lélek egy létező jelenség.

„Az embernek vannak érzelmei, elképzelései, ezekről gondolhatjuk azt, hogy ez az ember spirituális oldala, tehát ez a lelke, azonban akad olyan is, aki ezeket kizárólag kémiai folyamatoknak tudja be, melyek valamely formában lefordítódnak”

– hangzik el a podcastban. Hogy mit mond erről a zsidó filozófia, a zsidó Biblia és Köves Slomó, kiderül a Kövesd a rabbit első epizódjában.

https://www.youtube.com/watch?v=XRo_qEGFc80

A podcast teljes archívuma itt található.