A zsidók körében is bezuhant Biden támogatottsága

Joe Biden számára jó hír, hogy az amerikai zsidók többsége helyesli a munkáját. A rossz hír az, hogy egy új felmérés szerint a 63%-os támogatottsági arány kétszámjegyű visszaesést jelent a tavalyi eredményhez képest – írja a JTA.

A Jewish Electorate Institute, egy neves zsidó demokraták által vezetett csoport szerdán közzétett felmérése szerint Biden támogatottsága csökkent az ugyanezen szervezet tavaly júliusi felmérésében mért 80%-os támogatottsági arányához képest.

Mindkét felmérést a GBAO Strategies végezte.

A Jewish Electorate Institute pozitívan értékelte a számokat.

„A zsidó amerikaiak továbbra is magasabb arányban támogatják Biden elnököt és a Demokrata Pártot, mint az amerikai szavazóközönség általában, és ez a tendencia a jelek szerint az idei félidős választásokon és a jövőben is folytatódik”

– mondta a csoport elnöke, Martin Frost, egy korábbi texasi zsidó demokrata kongresszusi képviselő.

Biden támogatottsága általában véve meredeken csökkent az elmúlt évben, ami az afganisztáni kivonulásnak, a világjárványnak és az inflációnak köszönhető. A támogatottsága általában 42% körül mozog, ami az elnöksége alatt a legalacsonyabb.

Biden a zsidók körében jól teljesít az Ukrajna elleni orosz háború kezelésében: 72%-uk helyesli az elnök döntéseit.

A demokraták támogatottsága a zsidók körében a novemberi kongresszusi szavazáson szintén csökkent 68%-ról 61%-ra, míg a republikánusoké 21%-ról 26%-ra nőtt.

Mindkét párt intenzív kampányt folytat a zsidó közösségekben, ahol a szavazatok eltolódása megváltoztathatja a Kongresszus összetételét, ahol a demokratáknak vékony többségük van.

Ez még mindig Obama Fehér Háza

Obama visszatért Washingtonba és lealelnöközte Joe Bident.