Bennett „szabad kezet” ad a biztonsági erőknek a tel-avivi támadás után

Izrael miniszterelnöke pénteken „teljes cselekvési szabadságot” adott a biztonsági szerveknek a palesztin terrorizmus térnyerésének megfékezésére, miután a legutóbbi halálos támadásban egy fegyveres három embert ölt meg Tel-Aviv egyik népszerű szórakozóhelyén – írja a The Algemeiner.

„Ennek a háborúnak nincsenek és nem is lesznek korlátai”

– mondta Naftali Bennett miniszterelnök néhány órával azután, hogy a biztonsági erők 10 órás hajtóvadászat után megölték a palesztin támadót.

„Teljes cselekvési szabadságot biztosítunk a hadseregnek, a Sin Bétnek és minden biztonsági erőnek, hogy legyőzzük a terrort”

– tette hozzá.

A tel-avivi bár elleni támadás volt a legutóbbi a 14 halálos áldozatot követelő, egész Izraelt megrázó utcai támadások sorában.

Az IDF pénteken bejelentette az Aviv Kochavi vezérkari főnök által jóváhagyott lépéssorozatot, amelynek célja a jövőbeni támadások megelőzése és a terroristák beszivárgásának meghiúsítása.

Kochavi elrendelte az IDF fokozott készültségét Júdea és Szamária északi részén, ahol a támadó élt, az izraeli rendőrség megerősítését, valamint a biztonsági határzár megerősítését különleges erőkkel és megfigyelő csapatokkal.

Terrorhullámok és hullámtörők

Bármilyen furcsa is, létezik egy igen markáns kapocs a kelet-európai háború és a közel-keleti terrorhullám között.