A washingtoni magyar nagykövet találkozott Bidennel

Takács Szabolcs, Magyarország az Egyesült Államokba delegált nagykövete a Twitteren számolt be arról, hogy járt az ovális irodában. 

A nagykövet a következőt írt:

„Találkozó az elnökkel. A stabil, megerősített legitimitású magyar kormány kész a további együttműködésre minden területen, a kölcsönös tisztelet elvének megfelelően.”

https://twitter.com/_SzabolcsTakacs/status/1513191550427312140

A nagykövet tavaly interjút adott a Neokohnnak, amelyben elmondta, hogy: remélik, hogy az új demokrata kormány alatt a két ország politikai kapcsolatrendszere nem fog visszazuhanni az előző demokrata adminisztráció alatt tapasztalt szintre.

„Magyarország nagyon jó partnere és szövetségese az Egyesült Államoknak. Nem csak a védelmi architektúrát jelentő NATO fontos eleme az együttműködésnek, hanem a gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok, az energiapolitika és még sok más terület. Nagyon jók a két ország közötti társadalmi kapcsolatok is. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az Egyesült Államokban él másfél millió honfitársunk, ők mindig is erős kapcsot jelentettek a két ország között” – mondta akkor Takács Szabolcs.

„Reméljük, hogy a magyar-amerikai kapcsolatok nem a sértegetésekről fognak szólni”

Takács Szabolcs, Magyarország washingtoni nagykövete arról, milyen volt Biden beiktatása, milyen kapcsolatra számítanak az új kormánnyal és mit mond Soros Györgyről az amerikaiaknak.