Megtalálták és ártalmatlanították a tegnapi terrorista merénylet elkövetőjét

Két ember meghalt és legalább 13-an megsebesültek, amikor egy fegyveres palesztin terrorista csütörtök este tüzet nyitott egy bárra Tel-Aviv központjában. A rendőrség és a katonaság nagy erőkkel kutatta az elkövetőket, akiknek sikerült a helyszínről elmenekülni.

A lövöldözés a Tel-Aviv központjában lévő Dizengoff utcában történt, és a káosz és pánik színhelyévé változtatta a csütörtök estére a népszerű bevásárló és szórakozó utcában található bárokat, éttermeket és kávézókat, a szórakozó emberekkel zsúfolt környéket.

Miközben az utca megtelt mentőautókkal és mentőkkel, a rendőrség az elkövetőt kereste, aki szemtanúk szerint elmenekült a helyszínről, és eltűnt a közeli sikátorokban, ajtóról ajtóra járt, és azt mondta az embereknek, hogy maradjanak bent, és zárják be az ajtókat.

„A rendőrség, a Sin Bet belbiztonsági szolgálat és az izraeli hadsereg hosszú, nehéz éjszakai akció után ma reggel – operatív és hírszerzési együttműködéssel – bezárta a kört, és tűzpárbajban megöltük a terroristát” – mondja Kobi Shabtai rendőrfőnök, aki hozzátette:

„Tegnap este elmondtuk, hogy bármeddig is tart, megtaláljuk a terroristát, élve vagy halva. És amikor ma reggel megtaláltuk Jaffában, a Jamam és a Shabak biztonsági szolgálatok erői hatékonyan intézkedtek”.

Joe Truzman on Twitter: „Israeli media reporting the terrorist who committed tonight’s shooting attack in Tel Aviv has been killed by Israeli forces. He is a Palestinian from the West Bank. #Israel / Twitter”

Israeli media reporting the terrorist who committed tonight’s shooting attack in Tel Aviv has been killed by Israeli forces. He is a Palestinian from the West Bank. #Israel

„Két fő útvonalon működtünk, az operatív és a hírszerzési úton, és ma reggel mindkettő a hatékony műveletet hajtott végre.”

„Folytatjuk a legmagasabb szintű riasztást az izraeli rendőrség számára minden régióban és szektorban, beleértve a Ramadán első pénteki imájának védelmét.” – mondja. „Nagy bevetéssel és erővel fogunk reagálni minden szokatlan esetre, ahogyan azt Tel-Avivban is tettük, és vadászni fogunk mindenkire, aki kárt okoz vagy ártani próbál Izrael polgárainak”.

A 28 éves palesztin elkövető Ráád Hazem, Dzseninből érkezett Tel Avivba.

Newpress | نيو برس on Twitter: „#صورة منفذ #عملية_تل_ابيب وهو الشهيد رعد فتحي زيدان من #جنين pic.twitter.com/u95lfmT3bd / Twitter”

صورة منفذ #عملية_تل_ابيب وهو الشهيد رعد فتحي زيدان من #جنين pic.twitter.com/u95lfmT3bd

Hazem nem rendelkezett engedéllyel Izraelben való tartózkodásra, és illegálisan lépett be. A Shin Bet szerint nem volt egyértelmű szervezeti kötődése, nem volt biztonsági háttere és nem volt korábban letartóztatva”.

„A támadással kapcsolatos nyomozás folytatódik” – tette hozzá Kobi Shabtai.

Terrorista támadás Tel-Aviv belvárosában

Két halott és több sérült is van.