Állami kitüntetést kapott a 101 éves Keleti Ágnes

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár átadta Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornásznak az állami kitüntetését.

A 101 évesen a világ legidősebb olimpiai bajnoka a saját lakásában kapta meg a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést, melyet „minden idők legeredményesebb magyar tornászaként aratott világraszóló sikerei, példaértékű sportolói, edzői és tanári pályafutása elismeréseként” érdemelt ki.

„Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy átadhattam hivatalosan a kitüntetést. Ő mindannyiunk példaképe, miatta kezdett el sok ezer gyermek sportolni. Neki is köszönhető, hogy egészségesebb a társadalmunk. Az fantasztikus, hogy egy sportoló 101 évesen is ilyen aktív legyen, és ténylegesen tanulhatunk tőle még most is. Nagyon jó itt lenni a közegében, nagyon sokáig itt kell még maradjon velünk” – mondta az MTI-nek Szabó Tünde.

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy nagyon jó kedvű volt a legendás sportoló, akinek nagyon tetszett a kitüntetés.

Keleti Ágnes az 1952-es, helsinki olimpián talajon lett aranyérmes, négy évvel később Melbourne-ben megvédte címét, illetve győzött gerendán, felemás korláton és a kéziszercsapat tagjaként.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

„Keleti Ágnesen szerencsére most sem fog a golyó”

Egy évszázad történeteivel mutatja be hamarosan egy új könyv a világ legidősebb olimpiai bajnokát, Magyarország egyetlen ötszörös aranyérmes tornászát.