Izrael elnöke is gratulált Orbán Viktornak

Jichák Herzog, Izrael államfője is gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak a Fidesz-KDNP nagyarányú, kétharmados választási győzelméhez; írásában Izrael barátjának és szövetségesének nevezte Magyarországot – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Herzog elnök Izrael Állam és az izraeli nép nevében szívélyes gratulációját fejezte ki, leszögezve: Magyarországot és Izraelt értékes baráti kapcsolatok kötik össze. Hangsúlyozta a két ország jelentőségét egymás életében, különös tekintettel az Izraelben igen élénk magyar kultúrára, valamint a zsidó közösség mélyen gyökerező és jelentős szerepére Magyarország múltjában és jelenében.

Izrael elnöke kifejezte nagyrabecsülését Orbán Viktornak az országa iránti elkötelezett szolidaritásáért. Megköszönte, hogy Magyarország mindig kiáll Izrael mellett a nemzetközi fórumokon, és így megingathatatlan szövetségesként és barátként tarthatják számon hazánkat – ismertette a levél tartalmát Havasi Bertalan.

Mi Hazánk budapesti elnök: Nem a zsidók érzései határozzák meg, hogy mit teszünk

Vezető izraeli lapnak adott interjút Nagy Attila, ahol ismertette pártja hozzáállását cigányokhoz, zsidókhoz és Izraelhez.